För er som tycker om att baka och är extra förtjust i American Cookies med chokladbitar i ska fortsätta läsa det här inlägget. Idag ska jag nämligen bjuda på ett recept på American Cookies som är superlätta att baka. Tog inte många minuter att sno ihop degen och inte heller att grädda dom.
Så spring till affären och köp ingredienserna om ni inte redan har dom hemma så hinner ni få en kaka till kvällsfikat.
American Cookies
ca 20 st
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
220 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 dl chokladknoppar
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt
Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med strösocker, farinsocker och vaniljsocker så det blir en krämig och slät det. Använd degvisparna så degen inte fastnar på visparna.
Rör ner ägg och äggula till smeten blivit jämn
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll det över degen och knåda ihop den.
Tillsätt 2/3 av chokladknopparna (resten sparas till efter gräddning)
Rulla stora bollar av smeten och dela varje boll i två delar och platta till dom men så dom får en ojämna vid gräddningen.
Gräddas 8-10 minuter
Ta ut kakorna och lägg på lite chokladknoppar på varje kaka.
Låt svalna
Ha ha ha…Vet knappt om jag törs skriva det..Men dessa bakar jag i morgon. Såååå roligt med alla dina fina recept. Ha det underbart
Kraaaam Inger
Haha….. du är underbar!!
Ha en fin kväll 🙂
Kram
Helen
Mums så gott det ser ut. Tack för recept. Kram Anette