Oreobollar! Same presidier every year, eller inte bara då förresten, dom här oemotståndliga oreobollarna bakas här hemma i både tid och otid. Så perfekta att ha i kylskåpet att bjuda på om någon vill ha en liten godbit till kaffet. Lagom stor med en bedårande smak. Nästan löjligt enkelt att baka dom dessutom. Man kan självklart göra dom efter eget tycke och smak. Nu doppade jag oreobollarna i mörk choklad med mandel från Lindt choklad. Ibland har jag doppat dom i vitchoklad som jag krossat polkagrisar och blandat med. Det är lite olika, nån gång har jag även haft mörk choklad med havssalt och lakrits. Det är som sagt ens eget smakval som avgör.

OREOBOLLAR 

2 Paket oreo kakor
200 g philadelphiaost
300 g valfri choklad

Krossa oreo kakorna i en bunke till små smulor, tillsätt osten och rör om till en jämn smet. Ställ in smeten i frysen ca 15 min. Ta ut den från frysen och forma till bollar, ställ sen tillbaka bollarna i frysen och låt stå ca 20 – 30 min. Smällt chokladen du vill ha över ett vattenbad, ta ut bollarna från frysen och doppa dom i chokladen.
Ställ sen oreo bollarna i kylen för att svalna.

 

Sen kan ni näta och njuta, för det kommer ni att göra 🙂

Önskar er en riktigt fin dan före dan, själv ska jag sätta mig i bilen och åka upp mot Hälsingeskogarna.

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *