I söndags hade jag äran att få checka in på Steam Hotel i Västerås. Det kändes lite extra lyxigt när det var söndag, det är inte så ofta jag privat bor på hotell söndag till måndag, men det är desto skönare när man kan förlänga helgen på det sättet. Min tanke var att bara få ha det bra, träna, gå på Spa, äta gott, dricka gott och vila upp mig lite och det var precis det jag fick göra. Vi kom ner till Västerås redan vid lunch, så vi visste redan när vi kom till hotellet att vi inte skulle få vårt rum, men vi hade planerat att börja med att gå på gymmet och träna för att sedan sätta oss i Loungen på Spa´t för att äta lunch och få njuta av utsikten. Och precis så blev det, vi tränade, åt lunch, drack champagne, badade i utomhuspoolen på terrassen, bastade och lät timmarna rinna iväg innan vi på sen eftermiddag gick ner och checkade in på rummet för att fortsätta dricka lite bubbel och göra oss iordning inför kvällens middag. Spa´t på hotellet är inte som andra Spa´n, det är en helt annan upplevelse, dom väljer att kalla det för Voltage Lounge. Här kliver man in i ett mörkt rum, upplyst med mycket svag belysning och tända ljus, det första man möter är en reception där man får information om vart allt ligger någonstans, sen går man till omklädningsrummen för att byta om, även dom med väldigt dov belysning, allt är väldigt lugn och behagligt. I eldrummet finns dubbelsängar runt om den eldstad som ligger i mitten, vi hann tyvärr inte med att lägga oss där för att njuta, men det såg väldigt trevligt ut. Det är även på den här avdelningen som själva gymmet ligger. En av dörrarna leder in till ett mörk rum, upplyst med ljuslyktor, och där finns en pool och innanför där en stor härlig bastu att njuta av. I en av dom andra dörrarna som vetter ut från receptionen kommer man ut till en bar, en bar som har en fantastisk Asiatisk barmeny och där man kan ligga ner i schäslonger och njuta utav utsikten. Utanför baren finns en utomhuspool där det är 38 grader varmt och just för dagen var det jättefint väder så vi låg där och badade och tittade på solnedgången. Det finns även stolar och barbord som man kan sitta där ute och ta sig något att dricka, nu var det lite för kallt men på somrarna är det nog helt fantastiskt att sitta där uppe och titta ut över Mälaren och båtarna som kommer in.

Det blev en mysig dag på Voltage Lounge

Ibland har jag det oförskämt bra 🙂

Kram

 

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

One thought on “Voltage Lounge på Steam Hotel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *