Låter det inte gott? OREO GLASSTÅRTA med browniebotten!! Den var god, den var magiskt god!! Tycker det är så roligt att hitta nya recept och prova, som den här Oreo glasstårtan som jag bakade när jag fyllde år. Jag är ju barnsligt förtjust i oreokakor så det kan ju vara en av anledningarna till att jag tycker om den. Så är ni sugna på att baka ska ni prova den här. Nu när vi närmar oss adventstider är det perfekt att ha den här i frysen och bara ta upp och bjuda på när man får besök. Kom ihåg bara att ta upp den i god tid innan ni ska fika, den blir hög, vilket innebär att det tar tid innan den mjuknar, då blir den för svår att skära i, vilket vi upptäckte när vi skulle äta den, själva browniebotten blev kvar i formen 🙂
Receptet kommer här, hoppas ni provar!
Oreo glasstårta med browniebotten
Browniebotten
3,5 dl socker
0,8 dl florsocker
1,5 dl kakao
3/4 tsk salt
2,5 dl mjöl
3 ägg
1,2 dl raps olja
3 ägg
2 msk vatten
200 g mörk choklad
Täcke
1 paket oreokakor, spara 3 st till dekorering
ca 1 liter vaniljglass
3 dl vispad grädde
1 förp Philadelphiaost
Gör så här med brownien:
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en form eller pajform (jag använde pajform)
Rör ihop kakao, florsocker, mjöl, salt, socker och vaniljsocker i en stor bunke.
Vispa upp ägget med en handvisp, tillsätt olja och vatten och rör till en jämn smet.
Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Testa med en sticka efter 25 min, den ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna!
Bryt sen ner oreo kakorna över brownien, värm nutellan, i micro eller i vattenbad, så den blir lite lösare, häll över nutellan på kakorna och ta sen en sked och se till att alla kakor får nutella.
Ställ in formen i frysen 10 min och ta samtidigt ut glassen så den hinner tina lite grann.
Bred ut glassen på kakan.
Vispa grädden och blanda ner philadelphiaosten, bred den över glassen.
Dela dom 3 oreo kakorna som är kvar så det bara blir locken, inte krämen emellan, krossa dom i en mortel och strö sen över kakan.
Ställ sen in kakan i frysen upp till 1 timme och som sagt, låt den stå framme en stund innan den ska avnjutas 🙂
Det ser fantastiskt gott ut. Måste prova. Kram
Mums den här måste jag prova, ditt recept på muffins också. har bara en fråga om glasstårtan, du skriver att man ska micra nutella men hur mycket ska man ha det står inget om nutella i receptet./ Ann-Louise
Det ska vara så du kan ringla över och blanda ihop med oreokakorna, jag kommer inte ihåg hur mycket jag tog, men det märker du. 1 – 2 dl 🙂
Kram
Helen
Hur mycket vaniljsocker?
Du kan ta 1 msk