Veckans middagstips består av Italiensk kycklinglasagne

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Vad sägs om ett litet middagstips så här mitt i ”vintern”? Jag vet att många av er har just vinter och snö men här i Stockholm har vi ingen snö alls. Men trots det så behöver vi äta mat och nu har jag lagat en fantastiskt god Italiensk kycklinglasagne som jag tänkte att ni kunde få receptet på om ni vill prova…

Italiens kycklinglasagne (4 pers, 8 smartpoints)

1 Zucchini
1 msk olivolja
1- 2 vitlöksklyftor
600 g kycklingfilé
½ tsk salt
8 st soltorkade tomater som skall strimlas (avrunna)
2 dl fraische (5%)
3 dl stark ajvar relish
2 dl lättmjölk
1 kruka basilika
200 g färska lasagneplattor
70 g sallad

Sätt ugnen på 225°. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken.

Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken och zucchinin.
Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta och ta upp och lägg åt sidan. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra.
Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar.
Vispa ihop fraiche, ajvar relish, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.


Grädda mitt i ugnen ca 20-30 min. Servera med sallad.

Tips! Börja med halva burken ajvar relish och smaka av såsen om du är känslig för stark mat. Du kan koka upp den för att smakerna ska komma fram helt och hållet. Späd ev med mer mjölk.

Det var dagens goda middagstips, hoppas ni vågar prova 🙂

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »