(Det här är ett samarbete med Nextory och innehåller annonslänkar)

När livet stannar är en självbiografi som jag berättade om att jag hade laddat ner från Nextory innan jag for till Florida. Boken läses av författarinnan själv, Malin Sävstam. Med Malin som uppläsare blir boken ännu mer verklig. Boken är över 8 timmar men jag lyssnade ut den på bara några dagar, jag kunde inte sluta lyssna. Man kan aldrig sätta sig in i denna situation, men kan inte på nåt sätt förstå, om man inte varit med på det, hur Tsunamin i Thailand 2004 förstörde för många familjer. Tycker ni om verklighetsbaserade böcker så kan jag rekommendera den här boken…

När livet stannar

” Omslaget till Malin Sävstams bok ”När livet stannar” visar ett silversmycke hon fick av sina vänner när hon varit med om det värsta någon kan tänka sig – hon hade förlorat sin man och sina två yngsta barn i flodvågskatastrofen. På ett hjärta av silver som symboliserar mannen Mats vilar tre små silverbrickor med barnens namn ingraverade. Axel är sonen som överlevde tillsammans med Malin och boken är en berättelse om deras sorg och deras väg tillbaka till viljan att leva.
Det är en upprörande och sorglig bok, skriven av en kvinna som fram till annandag jul 2004 hade levt vad hon själv kallar ett ”prinsessliv”.  Också efter katastrofen är hon på många sätt priviligierad – hon har ett stort och resursstarkt nätverk av släktingar och vänner som sluter upp omkring henne på ett makalöst sätt. Den professionella hjälpen hon får är också oerhört betydelsefull, framför allt den som prästen Louise Linder ger under oräkneliga timmar av tröst, stöd och samvaro. Men ändå är Malin Sävstam en bräcklig människa som själv måste bestämma sig för att gå vidare i livet.

En vacker dag lämnar jag honom

 

En annan bok som jag också lyssnade på under resan var ” en vacker dag lämnar jag honom” är en gripande berättelse om en tjej som väljer att lämna sin trygga familj för att starta upp ett nytt liv med en person som visar sig vara någon helt annan…

Två bra boktips till er som tycker om att lyssna på ljudböcker. Ni kan dessutom prova gratis i 2 veckor hos Nextory

 

 

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

0 tankar om “När livet stannar

  1. När livet stannar – den har jag läst, otroligt gripande. Den andra skall jag låna på biblan, jag är fortf så gammalmodig att jag mest gillar att hålla i boken 🙂 Tack för boktips.

  2. När livet stannar, läste jag några månader efter att jag mist min man. Så betydelsefullt att kunna identifiera sig med en annan människa mitt i livet som varit med om en stor tragedi. Kan verkligen rekommendera denna till andra som mist en anhörig. Förmedlar hopp i allt det svarta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *