(Det här är ett samarbete med Cervera och innehållar annonslänkar)
Genvägen till det perfekta köttet heter Sous Vide!
För några veckor sedan beställde jag en Sous Vide hos Cervera.
Ett sätt att tillaga kött genom att först vakuumförpacka råvaran och sen sänka ner den vakuumförpackade påsen med köttet i i ett vattenbad.
Sen ställer man bara in sous viden på vilken temperatur man önskar.
I och med det får köttet exakt rätt temperatur.
När önskad temperatur uppnåtts tar man ut köttet och steker det snabbt på båda sidorna i en stekpanna för att få stekytan.
Så smidigt och så enkelt för att få den perfekta köttbiten.
Jag stekte dessutom köttet i en grillpanna så jag fick dom där fina ”ränderna” 🙂
Jag har sedan tidigare en vakuumförpackare till maten från FoodSaver
Den använder jag när jag köper färsk kyckling, lax eller kött för att frysa ner och den använder jag även nu när jag tillagar köttet med hjälp av sous viden.
Är det mannen i hemmet som har kontrollen på grillen under somrarna?
Då är det här en perfekt present till honom. Eller så imponerar ni själva med era köttkunskaper och visar hur perfekt ni kan tillaga köttet.
Det blir magiskt saftigt och gott!
Kram
En sån är jag och maken inne på att testa,på jobbet pratar dom om den och jag visste inte först vad det var. Skall bli spännande!