(Detta är ett samarbete med Cervera och innehåller annonslänkar)
Nu behöver ni inte gå på fina lyx restauranger för att äta en fantastiskt god köttbit. Ni kan tillaga den själv hemma med en Sous Vide.
Det finns olika sorter men den här har jag.
Att tillaga köttet till den perfekta temperaturen gör att smaken höjs till skyarna.
Sen jag köpte min Sous Vide så tillagar jag köttet eller laxen med den minst en gång i veckan.
Dom mest kända krögarna på dom mest lyxiga restaurangerna har använt den här i flera år för att få till det perfekta köttet.
Efter att den tillagas i vakuumförpackning i kokande vatten till rätt temperatur kryddar du köttet. Sen steker du det snabbt i stekpannan för att få en god och krispig stekyta.
För att kunna tillaga köttet i vattenbad behöver du ha en vakuumförpackare för att tillsluta och ta ur luften ur påsen som du lägger köttet i. Men den använder ni inte bara till att förpacka köttet.
Den använder jag när jag köpt kyckling och lax innan jag fryser ner det, så slipper man få vätska i maten när den fryses ner. Jag gör även iordning små portionspåsar med frukter som jag sen tar upp och använder när jag gör smoothie.
Så vakuumförpackaren är väldigt användbar.
Tycker ni om kött i alla dess former så ska ni verkligen prova att tillaga den med en Sous Vide, ni kommer inte att bli besvikna 🙂
Kram