Äter ni oftast samma frukost varje morgon?
Det gör jag!
Men nu har jag försökt börja att variera mig lite grann.
Jag alternerar mellan att bara äta 2 kokta ägg till att äta kvarg med bär eller frukt. Vissa dagar äter jag Alpro soya yoghurt eller en god omelett.
Omelett är något jag står mig väldigt bra på och som kan varieras i det oändliga. Oftast tar jag bara det jag har hemma och många gånger blir det då skinka.
Men för ett tag sedan hade jag Vegme pulled pork hemma som jag hade ätit till middag och som det blev lite grann över utav.
Den använde jag morgonen därpå till att göra omelett.
För att få en riktigt bra och fluffig omelett så ska ni vispa äggen riktigt länge och hårt, med en handvisp, så det blir ”skummigt” i skålen. Då blir omeletten som bäst och väldigt fluffig.
Oftast lägger jag ner ruccolla och tomater med i omeletten också för att få den lite matigare.
Beroende på om jag ska äta omeletten till frukost eller lunch så tar jag två alternativt tre ägg till omeletten och kryddar den med salt, svartpeppar och chili flakes så den blir lite stark.
En mättande måltid som man lika gärna kan äta som lunch.
Prova gärna 🙂
Kram