Äntligen är grillsäsongen här!
Den där härliga doften av nygrillat är något alldeles speciellt, och så gott 🙂
Variationer till det oändliga.
På grillen kan allt tillagas, både förrätt, varmrätt och efterrätt. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Jag tycker om att grilla både kött, fisk och fågel. Sist vi grillade var på Valborgsmässoafton och då grillade vi en riktigt bra ryggbiff. Ryggbiff är lite som att spela på lotto, det är inte vinst varje gång 🙂 men den här gången drog vi verkligen vinstlotten.
Något som är gott att grilla till är sötpotatis.
Dela sötpotatisen i bitar som blir som pommes frites, det blir lite spill på potatisen då dom yttre bitarna försvinner, om man vill ha stora fina bitar vill säga.
Pensla dom sen bara med olja och strö på lite grovsalt och sen på grillen. Vi brukar dock värma dom i micron ca 5 minuter innan dom ska grillas, annars tar det alldeles för lång tid på grillen.
Dom blir barnsligt goda kan jag lova!
Ett hett tips nu till grillsäsongen 🙂
Försök även göra salladen lite roligare. Den här gången hade jag blandad grönsallad, hallon, fetaost, mango och pinjenötter. En härlig kombination till det grillade köttet och till den grillade sötpotatisen.
Den blev med andra ord en helt amazing middag….
Såna här middagar kommer det bli många av dom närmsta månaderna 🙂
Kram
Mums så gott det ser ut, jättefin inspirerande dukning. Längesedan vi grillade ryggbiff här hemma. I dag blev det hemmagjorda hamburgare på grillen.
Ha en fin kväll
Kram Maria
Det är också väldigt gott 🙂
Kram
Helen