Laxpaj med spenat!

Jag förmodar att det är fler än jag som lagar mer mål mat hemma om dagarna just nu. Jag försöker variera mig och hitta på nya rätter, men det blir mycket kött här hemma :-). I veckan ville jag ha lax, älskar lax, men även där blir det oftast att man gör samma rätter som man gjort tidigare. Jag är ingen fan av pajer men jag vet att jag gjorde en väldigt god laxpaj för några år sen. Så jag dök ner i min receptsamling och hittade på receptet. Och den var lika god som jag mindes den.

Så tycker ni om lax i alla dess former så tycker jag absolut att ni ska prova att göra den här!

Laxpaj med spenat

Pajdeg
150 g smör – rumstempurerat
3 msk kallt vatten
½ tsk salt
3 dl vetemjöl
Blanda alla ingredienser i en skål.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
Grädda i 10 min på 200 grader.

Fyllning
300 g varmrökt lax
2 dl riven västerbottenost
3 dl creme fraiche (går bra med 15%)
1 näve babyspenat (färsk)
3 ägg
1 msk klippt dill
salt och peppar

Vispa upp äggen och blanda ner alla ingredienser förutom laxen och spenaten.

Fördela den varmrökta laxen och bladspenaten över pajen.
Häll sen över smeten på pajen
Grädda i 25-30 min på 200 grader
Servera med lite sallad och löjromssås

Den är så god så du kan med gott samvete bjuda dina vänner på den här vilken dag i veckan som helst 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *