Åker ni till Santorini ska ni självklart åka till Öns huvudstad Fira!

Fira ligger 244 meter över havet och ligger precis på bergssluttningen ner mot havet. Jag kan väl säga att den här Ön inte är riktigt barn och handikappvänligt med tanke på att det är mycket sten och stup och små gränder som slingrar sig uppåt i bergen. I övrigt är det en av dom finaste öar jag besökt. Förutom Fira så är Oia dom vackraste och populäraste byarna att besöka när man är på Santorini.

På Fira bor det ca 1600 fasta invånare.
Fira är en typisk cycladisk stad med charmerande vitkalkade hus med blåa tak, fönster och dörrar och smala gränder som fylls av liv på sommaren då många turister från hela världen anländer till ön.

Om man hyr bil eller moped och upptäcker ön så kan man ta sig från norra delen av ön till den södra på runt en halvtimme, så det är lätt att utforska fler byar än bara Fira och Oia.

I Fira finns det många fina restauranger, barer och butiker. Man kan mer än gärna spenderar några kvällar här när man är här på semester.

Förutom att huvudet går som en propeller för att se på allting så är munnen som en fågelholk för man är så fascinerad av allt det vackra.

Jag hoppas bilderna kan återskapa lite av den härliga känsla jag själv hade när jag gick runt i Fira…
alla härliga gränder, mysiga barer och den magiska utsikten!


Det mest magiska på Santorini är ändå solnedgångarna…..


Ett vackert fira när mörkret har lagt sig.

Jag kan bara be er åka hit om ni har möjlighet. Men var öppen med att hyra moped, bil eller något motordrivet fordon för att snabbt och enkelt ta er runt Ön. Själv tog jag mig runt med moped och fyrhjuling 🙂

Hoppas ni haft en fin dag!

Kram

 

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

0 tankar om “Det finns många anledningar att åka till Fira”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *