(Det här är ett samarbete med Eriks såser och Smakbox)
Visste ni att Eriks såser har kommit med en ny sås?
Romsås!
Och den var väldigt god!
Väldigt mjuk och fin med en perfekt smak av rom.
Jag är lite kräsen när det kommer till majonäsbaserade såser. Jag tycker dom oftast smakar alldeles för mycket majonäs.
Men i den här såsen kände man knappt smaken av majonäs.
Balansen var helt perfekt.
Den här romsåsen är dessutom en bra bas till att göra egen skagenröra.
Bara att tillsätta lite räkor, kryddor, dill och romsåsen.
Det måste jag testa nästa gång jag har gäster hemma som förrätt 🙂
Igår provade jag själv Eriks romsås för första gången (tror den finns ute i butik nu) till lax och säsongens rotfrukter. (Gulbeta, polkabeta, sötpotatis mm)
Vilken middag jag fick 🙂
Säsongens rotfrukter som tillbehör till laxen och såsen.
Gott till matlagningen är ett glas vitt vin och lite linschips 🙂
Ser det inte väldigt gott ut 🙂
Kram
Fantastiskt gott ser det ut. Vi äter mycket lax och annat gott som kräver sin romsås.
Brukar göra egen. Lätt som en plätt. Men kanske testar denna. Säkert billigare än att köpa alla ingredienser. Kraaaam Inger