Jag kan knappt tro att det här händer i Sverige 2019

Relaterad bild

Jag brukar inte vara så personlig här på bloggen men idag tänker jag vara det.
Jag har varit med om någonting som jag inte på något sätt existerade i Sverige 2019!

I måndags började jag min nya tjänst som Nordisk Key Account manager på ett företag som heter EVERDEA.
Det har varit en lång väg dit, innan vi var överens.
Med måååånga mail och ett antal möten med ändrade avtal och överenskommelser. (många inte till min fördel ska nämnas)

Möten och mail som jag nu i efterhand skulle ha gjort att jag skulle ha dragit öronen åt mig. Vilket jag även har pratat med kunniga personer om. Hursom så har vi landat i något som känns bra för båda två.
Det här är inget stort företag, vi kan på en hand räkna dom anställda.

När jag kom in i bilden hade säljkoordinatorn sagt upp sig, vilket innebar att jag inte skulle ha någon som kunde lära mig mina arbetsuppgifter.
Mötet med säljkoordinatorn ledde till att hon skulle stanna, vilket jag blev glad över.

På annandagen!! Så blev jag kallad till ett möte utanför kontoret där vi återigen diskuterade mina kommande arbetsuppgifter, där han också meddelade att han hade för avsikt att säga upp säljkoordinatorn i mitten på februari, innan hennes provanställning gick över i en fast anställning och att det var viktigt att jag lärde mig så mycket som möjligt innan hon slutade.
Även detta agerande skulle ha fått mig att tänka efter.
Men jag hade ju redan sagt upp mig från min tidigare arbetsplats, så det var bara att sitta lugnt ner i båten.

I måndags när jag började fanns personen (VD) själv inte på plats.
Så jag kommer till ett kontor där endast tjejen på marknadsavdelningen finns på plats.
Jag vet inte vart jag ska sitta.
Det finns en dator framställd där det visar sig inte finnas några program att jobba i.
Tangentbordet fungerar inte och vi hittar inga kontorsmaterial.

Det vill säga att det kändes inte som en bra start första dagen!

Under helgen hade jag suttit hemma och arbetat fram förslag på hur en säljkoordinator och en Key Account Manager skulle kunna ha för arbetsuppgifter på sig, vilket jag presenterade på måndageftermiddag när personen ifråga kommer in till kontoret.

Förslaget mottogs inte väl! (Som mycket annat jag kommit med)

På tisdagsmorgon när jag kommer till jobbet så vill han ha ett möte med mig där han talar om att han vill avsluta vårt samarbete. Han vill säga upp mig!!
Jag ska inte i ord berätta vad jag kände tyckte och tänkte!!
Där han ändå, bad mig göra en affärsplan för dom närmaste 3 månaderna.
Vilket jag gjorde!
På eftermiddagen presenterade jag affärsplanen och den var till belåtenhet. Dock fick jag höra att det var första gången jag hade presenterat hur jag tänkte jobba!

Men vänta nu….. jag började på måndagen, med en dator som inte fungerade.
Och på tisdagsmorgon säger han upp mig!
När skulle jag då ha gjort en affärsplan???

Trots en affärsplan över dom 3 första månaderna på tre A4 ark så passar det inte att jag stannar kvar i bolaget.

Så idag sitter jag här, så jävla förbannad på ren svenska!
Men han kan ju vara glad, jag har ju ändå hjälpt honom med en affärsplan och lite annat matnyttigt.

Nej fy sjutton för små oseriösa företag.
Jag trodde inte att det här hände i Sverige 2019.

Vi är så noga med att granska våra stora företags personalförhållanden. T.ex H&M som har mycket arbetskraft i andra länder. Att dom har bra arbetsförhållanden.
Men vi kanske skulle granska företagen i Sverige också och hur dom tar hand om sin arbetskraft…..

Det jag bär med mig av det här och som jag även vill ge till er, får ni ingen bra magkänsla, gå inte vidare!

Efter en sömnlös vecka och ett x antal jobbansökningar som har skickats iväg så ska jag försöka koppla bort och koppla av.

Så känner ni någon som vet någon som……

Ha en fin dag!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

0 tankar om “Det här händer inte i Sverige 2019

 1. Men himmel o pannkaka vad ska man säga! Det låter som typ en chef med helt oempatiska drag. Du är ju inte ovan på marknaden precis, måste blitt en chock, vilken galen frustration! Hoppas du smälter detta o går vidare med all kraft. Kram!!! Milla

 2. Tyvärr finns det oseriösa företsg. Det här ska du gå vidare med. Jag förmodar att ni har skrivit ett anställningsavtal och även om det inte finns kollektivavtal har arbetsgivaren lagar att följa, uppsägningstid att beakta. Jag rekommenderar dig att ta kontakt mex jurist för diskussion hur du ska gå vidare. En uppsägning ska ske på saklig grund och uppsägningstid ska beaktas. Lycka till , så får vi höra fortsättningen.

  Kram Lena

 3. Men fy sjutton vilken otäck Vd! Tur du kom därifrån! Du får säkert ett nytt jobb så driven som du är. Många lycko sparkar och en stor kram ! från mig.

 4. Så otroligt tråkigt. Att han kan sova gott om nätterna? Känns inte som VD: n besitter någon kompetens. Dessvärre finns det flera. Svårigheten är inte att starta företagen utan att driva de framgångsrikt.. Jag hoppas verkligen att du hittar något nytt.

 5. Det företaget var inte värd Dig och när du tittar i backspegeln om ett tag så känner du dig förhoppningscvis stärkt och en erfarenhet (mindre rolig dock:( rikare…

 6. Jag är helt chockad! Trodde nog inte heller att detta skedde i Sverige 2019! Jag hoppas, och tror, att du snart har ett nytt jobb där dom har vett att uppskatta dig och det du gör. Företaget som just gjort det stora misstaget att tappa dig kommer stå som de stora förlororna och du kan vara glad att du inte längre är kvar där. Kram och stort lycka till! /Maria

 7. Det var det värsta jag hört!! Vilken jädrans jubelidiot, jag skulle inte dra mig för att hänga ut honom offentligt i lite större sammanhang.
  Har du ingen chans att gå tillbaka till ditt förra arbete?
  Hoppas du hittar något som du trivs med & som har den äran att uppskatta dig för den du är & det goda arbete du utför.
  Massor av styrkekramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *