Kokospanerad lax!
Kokospanerad lax! Bland dom godaste maträtterna jag själv tillagat. Kokos kanske inte är det första man tänker på när man tänker lax. Men jag är helt såld! Så fantastiskt gott det blev. Jag tycker om maträtter som går snabbt att tillaga men som samtidigt är nyttiga och smakar väldigt bra. Ibland är det svårt att få den ekvationen att gå ihop, men med den här måltiden lyckades jag verkligen 🙂
Vill ni ha receptet?
Kommer här….
kokospanerad lax med smörstekt salladskål
4 pers
800 g lax
1 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 dl kokosflingor
½ tsk lökpulver
50 ml rapsolja (till stekning)
100 g smör
600 g Salladskål
salt och peppar (efter smak)
citron till servering
Skär laxfilen i bitar/kuber, cirka 3 x 3 cm.
Pensla på lite rapsolja.
Blanda kokos, gurkmeja, lökpulver och salt i en skål. Rulla laxbitarna i kokospaneringen.
Stek laxkuberna på medelhögvärme i olja i några minuter på varje sida till laxen fått fin färg.
Håll laxen varm medan du gör iordning salladskålen. (Om ni har två stekpannor kan ni steka sallakskålen parallelt.)
Dela salladskålen i stora klytor. Salta och peppra, gärna lite chiliflakes också. Stek gyllenbryn.
Smällt resten av smöret i stekpannan och häll över laxen innan servering!
Kan lova att det är gott 🙂
Kram
Hej! Undrade i fredagens inlägg,men ser att frågan inte kommit med,vad dina boots från Vagabond heter? Ha en fortsatt fin kväll! Mvh Marie
Svarade dig i ett tidigare inlägg 🙂
Kram
Helen
Tack snälla för det! Mvh Marie