Middags tips – kokospanerad lax

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Kokospanerad lax!

Kokospanerad lax! Bland dom godaste maträtterna jag själv tillagat. Kokos kanske inte är det första man tänker på när man tänker lax. Men jag är helt såld! Så fantastiskt gott det blev. Jag tycker om maträtter som går snabbt att tillaga men som samtidigt är nyttiga och smakar väldigt bra. Ibland är det svårt att få den ekvationen att gå ihop, men med den här måltiden lyckades jag verkligen 🙂

Vill ni ha receptet?

Kommer här….

kokospanerad lax med smörstekt salladskål

4 pers

800 g lax
1 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 dl kokosflingor
½ tsk lökpulver
50 ml rapsolja (till stekning)
100 g smör
600 g Salladskål
salt och peppar (efter smak)
citron till servering

Skär laxfilen i bitar/kuber, cirka 3 x 3 cm.
Pensla på lite rapsolja.

Blanda kokos, gurkmeja, lökpulver och salt i en skål. Rulla laxbitarna i kokospaneringen.

Stek laxkuberna på medelhögvärme i olja i några minuter på varje sida till laxen fått fin färg.
Håll laxen varm medan du gör iordning salladskålen. (Om ni har två stekpannor kan ni steka sallakskålen parallelt.)

Dela salladskålen i stora klytor. Salta och peppra, gärna lite chiliflakes också. Stek gyllenbryn.

Smällt resten av smöret i stekpannan och häll över laxen innan servering!

Kan lova att det är gott 🙂

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Middags tips – kokospanerad lax

  1. Hej! Undrade i fredagens inlägg,men ser att frågan inte kommit med,vad dina boots från Vagabond heter? Ha en fortsatt fin kväll! Mvh Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »