Kan det vara det bästa receptet på Köttfärslimpa?!
Brukar ni göra köttfärslimpa?
Fram till förra veckan har jag inte ätit köttfärslimpa på 25 år tror jag.
Jag kommer ihåg den som en tråkig halvtorr ”limpa” gjort på köttfärs som stått i ugnen alldeles för länge och som serverades med brunsås och potatis 🙂
Men nu är det 2020 och jag har hittat köttfärslimpan på nytt. Jag kallar den köttfärslimpan 2.0 för satan i gatan vad god den blev!
Köttfärslimpa 2.0
Sätt ugnen på 200 grader.
Köttfärslimpa med kantarellsås – 2 portioner
½ dl ströbröd
½ dl grädde
½ dl mjölk
1 gul lök
500 g nötfärs
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
Salt och svartpeppar
chiliflakes
1 dl soltorkade cocktailtomater i olja
100 g fetaost
1 msk smör
1 msk ketjap manis
Lägg ströbröd i en skål och häll på grädde och mjölk.
Skala och finhacka lök. Blanda ner lök, färs, vitlök, ägg, chiliflakes, salt och peppar.
Forma till en limpa och lägg på en smord plåt.
Tryck ner soltorkade tomaterna
Skär osten i kuber och tryck ner försiktigt.
Smält smöret och blanda med ketjapmanis.
Pensla över köttfärslimpan och sätt in i ugnen i 40 minuter.
Gör under tiden kantarellsåsen genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
Skala och finhacka lök.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök i 4-5 minuter.
Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och ketjap manis och låt koka ihop 5 minuter.
Skär upp köttfärslimpan och servera med kantarellsås och en god sallad
Kantarellsås
150 g frysta kantareller eller färska champinjoner
1 gul lök
½ msk smör
Salt och vitpeppar
2 dl grädde
1 msk ketjap manis
Tillbehör:
valfri sallad
Och den var lika god dagen efter att värma till lunchen 🙂
Hoppas det smakar!