Knäckig jordgubbs och rabarberpaj
Idag ”måste” ni nästan baka denna magiskt goda jordgubbs och rabarberpaj!
Den blev SÅ himla god!
Så här härligt knäckig och frasig och sen blandningen av rabarber och jordgubbar – det kan inte bli så mycket mer sommar 🙂
Knäckig jordgubbs och rabarberpaj
Smet
200 g smör
3/4 dl grädde
3/4 dl sirap
2 dl socker
4 dl havregryn
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
2 dl vetemjöl
Smeten görs i en kastrull på spisen.
Lägg smöret i kastrullen och smält smöret.
Häll i grädden och smöret – rör om och låt koka upp.
Dra sen kastrullen åt sidan och tillsätt resten av ingredienserna.
Rör om
Fyllning
3 rabarber
½ förpackning jordgubbar
½ dl socker
½ msk potatismjöl
Dela jordgubbarna och ”rensa” och dela rabarberna.
Blanda socker och potatismjöl i en bunke och lägg i rabarberna och rör om.
Lägg sen rabarberna och jordgubbarna i en pajform och lägg sen över den varma smeten med hjälp av en sked
Grädda kakan på 175 grader i ca 30 – 35 minuter.
Pajen ska få mycket färg så den blir ordentligt knaprig (inte bränd)
Låt den svalna lite innan servering – den blir knäckigare då.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås
Pajen ni inte vill missa 🙂
Kram