Smashed potatoes – don’t miss it!
Ikväll ska ni få receptet på dom godaste potatisarna ever!! Smashed potatoes med fetaoströra.
Dom här potatisarna har tillagas till dom flesta måltiderna här hemma under sommaren. Det spelar ingen roll vilka tillbehör ni har så passar smashed potatoes.
Smashed potatoes med fetaostkräm – 4 port
Smashed potatoes
8-12st delikatess eller Amandinepotatis (inte så små i storlek)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Olivolja
Fetaost-& soltorkad tomatkräm
1st fetaost 150g
1-1,5 dl crèmefraiche 32%
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl soltorkade tomater finhackade
10st basilika blad
salt
nymalen svartpeppar
Fetaost-& soltorkad tomatkräm
1. Mosa fetaosten i en skål. Tillsätt crèmefraiche, riven vitlök, hackad basilika och finhackade soltorkade tomater. Blanda till en kräm. Krydda med med lite salt och nymalen svartpeppar.
Smashed potatoes
Koka potatisen, häll av vattnet och låt stå en stund utan lock.
-Sätt ugnen på 220 grader varmluft
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut potatisarna.
Pressa sönder potatisarna med ett lätt tryck med en gaffel, så potatisen bara öppnar och plattar ut sig lite.
Ringla lite olivolja över potatisarna, salta och peppra.
Sätt in i ugnen i ca 15 min för att rostas.
När potatisen är klar tar ni ut den ur ugnen och klickar på lite fetaostkräm på varje potatis och strör över lite hackad basilika.
Sen serverar ni det till precis vad som helst – det smakar gudomligt 🙂
Kram