Gör din egen Spicy Tuna Sandwich
Brukar ni äta Spicy Tuna Sandwich på Joe & The Juice Bar? Det brukar jag göra, och jag älskar den!!
Nu har jag fått ett supergott recept av fina vännen Catharina @matfashionistan som är precis lika gott som jag provade i förra veckan och nu har det blivit en favorit hemma.
Den här måste ni bara testa!!
Spicy Tuna Sandwich – 2 personer
2 skivor surdegsbröd (gärna en mörkare variant om ni hittar)
1 avokado
10 skivor inlagd jalapenos (som delas i små bitar)
Tonfiskröra
1 burk tonfisk i vatten (rekommenderar ABBAS)
ca 1 dl Hellmans majonnäs (den tycker jag är den bästa)
12 varv med svarpepparkvarnen
1 tsk finhackad dill
Topping
20 droppar Tabasco (eller mer beroende på hur starkt ni vill ha det)
Smörgåskrasse
Hackad gräslök
Sätt ugnen på 220 grader – varmluftsugn
Skär brödet i fyra fina skivor (skär bort ändarna på brödet) Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla på lite olja, olivolja eller valnötsolja på båda sidorna på brödet.
Rosta brödet ca 5-8 min i ugnen tills det får en krispig och ljusbrun yta.
Blanda ingredienserna till tonfiskröran och smaka av den.
Hacka den inlagda jalapeñon fint och hacka också gräslöken till dekorationen fint.
Dela avokaden och kärna ur den, skär den i tunna fina skivor
När brödet är klart tar ni ut det ur ugnen och låter det så och svalna någon minut.
Lägg sen på avokadoskivorna, lägg på tonfiskröran, jalapeñosen och stänk över Tabascon
Toppa sen med finhackad gräslök och klippt smörgåskrasse, lägg en brödskiva ovanpå.
Sen lovar jag att ni kommer att njuta av en god smörgås 🙂
Kram