Gör dina egna rårörda lingon!
Nu ska ni få ett löjligt enkelt recept utav mig, men det är väldigt gott 🙂
I år finns det otroligt mycket lingon ute i skogen och det jag brukar göra med lingon är lingonsylt. Men eftersom min tid är så knapp så gör jag nuförtiden rårörda lingon istället.
Annat var det när jag var ung, då kokade jag lingonsylt och sparade så jag hade över vintern 🙂

Nu ska nu inte tro att jag går ut i skogen och plockar lingon heller, men det gör jag faktiskt inte för att jag inte har tid, det är mer att jag har svårt att gå bland träd och stubbar i skogen med min fot.
Men däremot har jag ett ställe dit jag brukar åka där dom säljer färska hallon, blåbär, lingon, ja allt i frukt och grönt som är färsk. Så där ”plockar” jag mina lingon.

För några år sen trodde jag det var svårt att göra rårörda lingon, så googlade jag på det och skämdes nästan 🙂

Rårörda lingon

5 dl lingon
2 dl strösocker

Lägg allt i en bunke och rör om till strösockret har lösts upp, när du tar frysta bär får du lite vätska från bären så det går lättare att lösa upp sockret. När du använder färska lingon är inte dom blöta, så du kan ta en liten skvätt vatten så går det lättare.
När allt har löst sig häller du upp det i en fin burk.
Häromdagen gjorde jag blodpudding, som jag inte har ätit på 10 år tror jag, med bacon och rårörda lingon. Så gott det var!!

Innehåller 2 ingredienser och tar 10 minuter

Lycka till!

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *