dagens lunch 2

Dagens lunch är inte någon självklarhet i mitt liv. På vardagarna blir det på sin höjd en sallad i bilen mellan mina möten annars blir det lite frukt och sedan äter jag när jag kommer hem. Men när tid och lust finnes tycker jag det är trevligt att lägga ner lite energi på att göra det både gott och mysigt. I går var en sådan dag, åkte iväg på morgonen för att springa några kilometer på löpbandet, var i Täby Centrum och fyndade en hel del på rean, men inga kläder den här gången utan lite smått till hemmet istället :-). När jag sen kom hem fanns då för engångskull min tid! Så jag förberedde en god lunch och bjöd på och den blev väldigt uppskattad! En räkpasta med löjrom och riven parmesan, dagen till ära lite kallt mousserande till det också..

Receptet är väldigt enkelt

Färsk pasta (chitarra från Matric)
Creme fraiche (paprika chilli)
Charlottenlök (stek lite lätt löken)
Stora räkor
Löjrom
Parmesan (parmigiano Reggiano)
Ruccola

Koka den färska pastan, använd gärna färsk äggpasta, det är sådan skillnad på smaken.

Blanda Creme fraichen, charlottenlöken, räkor – spar dock lite till dekoration och löjrom i en skål.
När pastan är klar blandar ni ner pastan i röran och blandar om.

Lägg upp på en tallrik, garnera med lite räkor, löjrom, ruccola och strö över lite parmigiano reggiano

Underbart gott!

Och så här såg våran lunch ut…

Dagens lunch 3

dagens lunch 4

Dagens lunch

dagens lunch 1

Redan söndag och veckans sista dag, själv har jag jobbat hela dagen så nu skall jag bara äta en bit mat innan jag landar i soffan med myskläder och raggsockor 🙂

Kram
Helen

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Dagens lunch”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *