
Cheesecaken som blir en favorit!
Är det något som alltid måste finnas på fikabordet här hemma när barnen kommer och hälsar på så är det cheesecake.
Den yngsta frågar efter små kladdkakor och den äldsta frågar efter cheesecake.
Och vad gör mamma då?
Ställer sig och bakar kladdkakor och cheesecake naturligtvis 🙂
Och den här måste ni faktiskt prova, den smakar som en bättre vaniljglass!
Cheesecake

Smörj en pajform, riv digestivekexen i ett rivjärn, fyll botten med hälften av kexen.
Gör detta moment innan ni börjar göra cheesecaken.
3 ägg
3 dl grädde
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 förp fhiladelphiaost
6 digestive kex
Vispa grädden
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker
Vispa äggvitorna till hårt skum
Använd 3 olika skålar
Rör ner osten och vispgrädden i skålen som ni vispat äggulor, socker och vaniljsocker i.
Rör sist ned äggvitorna


Häll sedan över smeten och lägg resten av kexen ovanpå kakan.

Ställ i frysen ett dygn innan servering.

Och den är sååå himla god 🙂
Kram