Stans godaste rawfood bollar!
Den senaste tiden har jag fått så mycket förfrågningar om nyttiga chokladbollar, så det här receptet på rawfood bollar är värt att visas igen.
Dom är så goda!
Tycker ni om chokladbollar kommer ni att älska dessa rawfood bollar.
Det är knappt ni kommer känna skillnaden på denna rawfood boll gentemot en vanlig chokladboll.
Skillnaden är att den här är betydligt nyttigare 🙂
Jag brukar alltid ha dom här i frysen och när jag blir sugen på en liten fikastund så tar jag upp och njuter av en boll och en kopp te.
Det är ganska lagom när man känner sig lite sugen 🙂
Jag har lite svårt för rawfood bollar jag köper på fik och så där för jag tycker dom känns för söta, för torra och för mycket dadlar, men den här har en perfekt kombo av allt.
Rawfood bollar ca 25 st
20 dadlar
3,5 – 4 msk kakao
3 – 3½ msk kaffe (närmare 3 ½)
5 dl havregryn (ta glutenfria om ni vill)
1,5 – 2 dl kokosolja (närmare 2 dl)
2 nypor havssalt
Något gott att rulla dom i, jag tog ekologisk kokos.
Om ni tar färska dadlar, ta ur kärnorna, sen blandar ni alla ingredienser i en matberedare och kör till smeten blir jämn.
Rulla dom till bollar och rulla dom i valfri garnering.
Ställ in dom i kylen en stund innan ni äter så blir dom ännu godare.
Vågar ni låta bli att prova dessa?! 🙂
Kram