Gör din egen Granola!
Brukar ni äta Granola eller müsli? Gör ni det själv?
Jag tycker det är jättegott till youghurt eller kvarg med lite färska bär.
Jag varierar min frukost, men tar gärna grekisk youghurt med granola till mellanmål coh jag ser alltid till att det finns färsk Granola hemma.
Det finns andra som uppskattar den, så jag gör nog en sats varje månad, och då gör jag en dubbel sats.
Det är väl ändå ett bra betyg 🙂
Jag själv är inne i en nyttig period då jag gör en 66 days challenge just nu så därför blir det en granola som blir lite nyttigare än den du köper färdig i butiken.
Har ni inte provat den här Granolan tidigare så tycker jag ni ska göra det, den är fantastiskt god!
Granola 20 portioner!
5 dl Havregryn
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 msk flytande honung
3 msk naturell olja
½ dl äppeljuice
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser i en skål – ta en plåt med kanter och smörj med naturell olja, sprid ut blandningen över plåten.
Grädda den i 5 minuters omgångar, ta ut den emellan och rör om så det inte bränns.
Gräddas ca 15 min
Ta ut och låt svalna
Under tiden den är i ugnen, gör nästa sats:
½ dl kokosflingor
1 dl hackade torkade äppelringar (se bild på vilka äpplen jag brukar använda)
1 dl russin
1 dl pumpafrön
Blanda detta i en bunke och när den andra som varit i ugnen svalnat blandar ni ihop allting.
Förvara i en tät omslutande burk.
Hoppas det smakar!
Kram
’