Nyttigt och nybakat matbröd!
Nya mål och nya tider.
Målet kan vara att vi försöker äta lite mer hälsosamt och dom nya tiderna gör kanske att vi tänker lite extra innan vi spenderar pengarna.
Då tycker jag att det passar bra med att göra eget bröd och laga dom flesta måltiderna hemma.
Det här brödet måste jag få slå ett slag för igen, jag bakar det var och varannan vecka för det är så himla gott! (jag äter det som det är utan pålägg ibland till en kopp te för det är så gott)
Enkelt – gott – billigt
Bättre än så kan det väl inte bli så här i januari 🙂
Bröd med naturell kvarg
7 dl havregryn som ni mixar till mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
Blanda dessa ingredienser
3 ägg som ni vispar i en bunke
4 dl naturell youghurt
Blanda allt i en skål
Ta en avlång sockerkaksform och lägg ner ett smörgåspapper, häll smeten i formen.
Strö över lite havregryn innan du gräddar brödet
Grädda i 180 g i 50 min – låt svalna (om ni hinner) och njut för fullt 🙂