0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second
KOH SAMET

I morgon tidiga timma gav jag mig iväg till Ban Phe

ATT TA SEMESTER PÅ SEMESTERN

Ja igår gjorde jag en egen liten tripp här i Thailand, jag hade bestämt mig för att besöka ön Koh Samet som alla pratar så varmt om, så tidigt klev jag upp för att bli serverad frukost och sen körd till Ban Phe där alla båtar går ifrån för att ta sig ut till Koh Samet, en bilfärd från där jag bor på ca 20 min.
Här är båtarna som trafikerar ut till Koh Samet, det är bara SÅ thailändskt 😉
Välkommen till piren på Koh Samet

KOH SAMET

Blå hav och vita stränder, som på dom flesta platserna i Thailland, Koh Samet är ju ett Naturreservat, vilket i och för sig förvånar mig ju längre in man kommer på ön, på grund utav att det är så nedsmutsat! Här bor ca 1000 fasta invånare, öns vägar är som en trasig berg och dalbana ;-). Ön är bara 7 km lång och 2,5 km bred. För att ta sig runt ön kan man antingen ta sig till fots, hyra moped eller 4-hjuling, alternativt hoppa på en ”mini” lastbil som tar dig dit du ska, det är öns taxibilar.
Denna förskräckliga bild togs när jag sitter på ett ”lastbils” flak på väg till stranden , mitt första stopp för dagen..

AO PRAO BEACH
Även kallad kärleksviken, så här stannade jag inte länge innan jag tog en taxi vidare till Ao Wong Deuan 😉

Här är stranden väldigt smal
Men underbart ljuvliga!
Det är så smalt så många av solstolarna stod i havet.. och där låg jag, med havet skvalpande under min stol
Min plats för dagen 😉
En meter ovanför mig stod dom och lagade lunch, så jag behövde inte ta många meter den här dagen på stranden…
Lunchen bestod av sallad…
… och grillad kyckling
I och med att jag reste hit ut själv kan det ju bli lite långtråkigt, ingen att bada med, ingen att prata med osv… men dagen bara försvann, jag låg där så snällt på min solstol, badade, solade och läste!!
FEMTIO NYANSER AV MÖRKER
Är nu inne på min andra bok, även den snart utläst, av triologin…. perfekt strand läsning 😉
Sen var det dags att börja bege sig mot piren igen och tillbaka till Mäjpan, det som numera har blivit ”hem” och där väntades champagne, förrätt, varmrätt och gott vin som fina Anika hade fixat… 
Har sagt det förut och jag säger det igen, vem ska göra allt för mig när jag kommer hem 😉 jag lever ju som en drottning!!
Ha en skön onsdag kära vänner!
Gaan gòt
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “EN RESA PÅ RESAN

  1. Åh vad härligt med sol och bad! Jag hade gärna bytt med dig. Fast idag har vi haft strålade sol, blå himmel och plusgrader. Jag LÄNGTAR såååå efter våren!
    Kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »