0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second
ÖSveriges Nationaldag
Godmorgon Nationaldagen

Hej allesammans, idag firar vi Sveriges Nationaldag, nu har ju inte vi i Sverige något firande i den bemärkelsen som tex. Norge när dom firar sin nationaldag. Men hur firar ni? Kommer ni att fira i överhuvudtaget?
Själv kommer jag bland annat åka iväg och köpa jordgubbar, tyvärr så finns det väl inga svenska, men jag vill ändå ha jordgubbar, det är ”Sverige” för mig…
Sen kan vi ju inte klaga på vädret idag heller, men ska väl erkänna att jag inte tycker att det är så varmt 😉
Vet ni varför vi firar Nationaldagen just den 6:e juni?

Det var den dagen Gustav Vasa valdes till Sveriges kung, året var 1523 och det var även då som Sverige blev ett självständigt land. På den tiden kallades just denna dag för Gustav Vasas dag.
Tidigare firandes 6 juni enbart som flaggans dag men 1983 fick dagen status Nationaldag. Sen 1996 är det en salutdag och sedan 2005 är även Nationaldagen en helgdag.
Förutom att äta jordgubbar måste det städas upp lite grann här hemma, sen har en del paket kommit som jag vill hämta ut, paket från Mathilde & Co, Tullhuset, Royal Design mm, trots att jag vet vad jag har beställt så är jag ju naturligtvis nyfiken.
Ni ska även få se bilder från sovrummet, men vill att allt ska bli klart först, men tapen blev hur snygg som helst! Det var verkligen som att komma hem till ett helt nytt sovrum.
Medans ni firar denna fina dag med era nära och kära skall jag börja med att drömma mig tillbaka till Turkiet…
Säga vad man vill men vatten är väldigt rogivande!
Sköt om Er!
KRAM

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »