0 0
Read Time:2 Minute, 43 Second
HORTUS KRUKAN
I går var det som en liten julafton, både Hortus krukan från Svenskt Tenn och nya Plaza Kvinna!
Krukan finns Här
Trots att jag bor i huvudstaden och kan i stort sett när som helst göra ett besök på Svenskt Tenn så blir det inte av, ibland kan jag tycka att det är bökigt att ta sig in, med all trafik och svårigheter med parkeringar, så den här krukan knappade jag faktiskt hem från deras webbshop 😉
Kanske är tur att man inte åker dit också, eftersom det finns mer i butiken än på webbshopen!
WELCOME FRIDAY!

Den är här, dagen jag längtat efter, fredagen!  men måste ändå säga att jag fortfarande går och har lite fredagskänsla varje dag, beror nog på att vi fortfarande har så fint väder och att jag har så mycket jag vill göra, vänner jag vill umgås med och eventuellt en liten tripp med lilla skatten. 
Är inne i en period hemma att jag ändrar på allt, flyttar om, tar fram, stoppar undan, säljer och köper, att man aldrig blir nöjd!
I helgen skulle vi, jag och lilla skatten, behöva börja rensa uppe i mitt vindsförråd, just nu är det så mycket saker därinne att det i stort sett rasar ut när jag öppnar dörren, förutom det utrymmet har jag möbler och flyttkartonger hos en flyttfirma, ni vet sånt där man skulle behöva ta tag i men som inte är nå roligt.
Men vi hittar säkert på nåt annat, som är roligare 😉
MERA MATTIPS

Ni får säga till om ni tycker att det blir för mycket mattips, har ju som sagt snöat in lite på nyttig mat nu efter sommaren, det är ju aldrig roligt att laga mat åt sig själv, men har kommit in i ett stim just nu när jag bara älskar att göra i ordning middagar, luncher och mellanmål.
Kesoplättar
Har ni säkert sett på många bloggar eller matsajter, men det är ingen överdrift, dom är helt fantastiska, så här gör jag mina
1 dl keso
1 ägg
0,75 msk fiberhusk
1 nypa salt

vispa ihop detta med en visp eller i en mixer, jag använder mixer, till en slät massa, låt stå och svälla en stund.

Stek dom sedan i stekpannan i lite smör, blir ca 4 stycken.
Till detta är det gott med grädde och bär.
Är också gott med ost och skinka i och kan då ätas som frukost


Kanske ett tips till fredagsmiddagen?

Kyckling med Tapenade

Recept för 4 personer

4 kycklingfileér
4 msk tapenade
100 fr brieost
olja
balsamico
halv kruka färsk basilika
50 gr pinjenötter
Dela kycklingfileérna och fyll dom med tapenade, brieost och hackad färsk basilika.
Lägg ihop kycklingfileérna och ringla över olja, balsamico och pinjenötter.
Gräddas i 175* i ca 25 minuter
Sallad att servera till

Körsbärstomater
1 burk blandade bönor (jag tog kidneybönor)
2 msk tapenade
½ burk färsk basilika
olja
balsamico
salt och svartpeppar
300 gr mozzarella kulor
Hacka basilikan och dela tomaterna, lägg det i en skål tillsammans med mozzarellan, blanda sedan ner tapenade, bönorna, oljan, balsamicon och krydda.
Vid serveringen läggs en bädd av ruccola på tallriken, på den lägger ni kycklingen. Salladen som ni blandat ihop kan ni lägga direkt på tallriken eller i en separat skål som jag gjorde, men det var ju mest för en finare dukning 😉
Betyg gott!
Och med det önskar jag Er en fin fin fredag <3
KRAM

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »