Read Time:2 Minute, 5 Second
SMÅ ”SÖTA” TIPS
Goddag allesammans, nu var det tisdag igen och dags för veckans tisdagstips! Idag tänkte jag ta Er till den ”söta” världen, jag är ju helt galen i sötsaker, och dessutom passar mycket av det söta till röda viner, så idag blir det tips på både vin och sötsaker…
Amarone della Valpolicella
Är ett av Italiens främsta röda viner. En Amarone får inte understiga 14% i alkoholhalt och måste lagras minst 3 år.
Helt underbar till kötträtter av nöt och lagrade ostar.
Amarone ligger enligt mig i en klass för sig när det gäller röda viner!
Marabous nya Chili choklad
Har ni smakat? Det gjorde jag i helgen, faktiskt efter ett tips av en fin bloggerska som ni hittar här
Först kommer smaken av den ljuvligt mörka chokladen, sen känner man lite små krispiga bitar och på slutet kommer den ”starka” smaken av chili… helt underbar till rött vin!
Vinet som vi drack till chokladen i lördags var en MASI campofiorin
Vinets karaktär är fyllda av mörka bär, plommon, fat och vanilj
Det är faktiskt Sveriges mest sålda vin på flaska över 100 kr.
Mjuka härliga lakritskulor, sötlakrits, som man bara vill ha mera av… mina hittade jag på Salta stänk i Vaxholm
BAKAD CHOKLADCREME
En supergod fluffig chokladbakelse som skall ätas lite ljummen så chokladen fortfarande är lite rinnig i mitten, jag serverade med hallon och vaniljglass.
Recept
(från Ica Buffeé)
100 gr smör
150 gr mörk choklad
1 msk snabbkaffe
3 ägg
1½ dl socker
Smällts smör i en kastrull, lägg sen ner den mörka chokladen och kaffet så att det smälter i smöret.
Vispa ägg och socker, blanda sen ner chokladsmeten i äggsmeten.
Använd portionsformar som jag har gjort eller dubbla/stadiga muffinsformar.
221 *C i ca 8 minuter.
Smeten skall vara lös i mitten.
Låt svalna lite innan servering.
Ni kan även servera råmarinerade päron till.
Skala och skär 1 stort päron
blanda med 2 msk färskpressad citronjuice
1-2 msk cointreau och 1 msk socker.
Låt marinera ca 30 minuter.
Servera även en klick grädde till detta.
GLASS I STORA LASS
Jag är ingen glassälskare men den här kommer jag alltid att ha hemma i frysen! Det var nog det godaste jag ätit någongång när det gäller glass.
HÄAGEN DAZS
salted caramel
Krämig kola med salt caramel smak <3
BETYG 5/5
SNABB LUNCH ELLER MELLANMÅL
Många med mig som ibland behöver ha en snabb lunch eller ett mellanmål?
Här är min favorit i dom lägena….
1 (liten) burk keso
½ grapefrukt
½ dl hackade naturella nötter
Det var vad tisdagstipset hade att erbjuda idag, vi ses igen nästa tisdag.
Tjingeling
Gud, så mycket gott! Amarone är vårt absoluta favoritvin! Dock inte helt lätt att hitta här i Spanien då utbudet är ganska smalt (om man inte gillar spanska viner:) Chili choklad är dock inget för mig. Har en man som ÄLSKAR chili medan jag helst skippar det.
Ha en fin kväll!
Kram
Rebecca
http://pilotfrun.se
Tusen tack för dina tips. Ska ha dammiddag på fredag. Har redan komponerat menyn men nu ska jag göra ett tillägg med chili choklad och lite rödvin som grädde på moset när vi flyttat oss från matsal till soffa. Underbart. Var på vin- och matmässan i Västerås i helgen och där smakade jag fler sorter choklad som var helt gudomligt. Ha det fint i den krispiga höstonsdagen. Kram Maria