0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second
DET SKALL BÖRJAS I TID!

Torsdag kära vänner!
 Börjar ni känna av julstressen? Här är faktiskt allt ganska lugnt, alla klappar är inhandlade, det är lite smått till maten som skall inhandlas som jag tänkte ta med upp till mina föräldrar annars så känner jag mig redo att möta tomten 😉
Men en vecka efter jul är det ju Nyårsafton, då är vi några stycken som träffas, äter lite god mat och bara umgås. I år tänkte vi ha lite knytis, men först måste jag ”bestämma” menyn 😉
Till traditionerna hör att det alltid skall vara Julklappsleken

Brukar ni spela det?
Det är ju så roligt. Man lägger alla paket i mitten, sen har man två tärningar, varje gång man slår 
två lika tärningar får man välja ett paket och så fortsätter det tills alla paket är utdelade. Därefter fortsätter man leken och ”snor” då paket från varandra när man får lika tärningar. För att göra det lite roligare så kan man efter en stund öppna paketen, för oftast är det kanske inte det man tror i paketen man tagit, så fortsätter man leken på samma sätt och tar då det man vill ha, för då vet man ju vad det är för någonting.
Vi brukar göra som så att vi köper paket för 100 kr/person.
Ett spel som ger många härliga skratt 😉
NYÅRSBLÅSAN

Det är ju nästa bekymmer, brukar i alla fall vara, men i år tror jag inte att det skall vara några problem, har några klänningar som hänger i garderoben, om inte annat så har jag ju min snygging från Nobelfesten…
GLITTER
Glitter och nyår hör i allra högsta grad ihop, tycker jag…..
 Halsbandet har jag sedan tidigare (Lindex) men örhängena har jag köpt som jag tycker skulle vara snygg till vilken outfit jag än väljer.

Örhängena har jag hittat hos Deseos
Vad skall ni göra på nyår? Har ni några traditioner? Skriv gärna och berätta, så roligt att få veta och få lite nya tankar och idéer.
Det börjar närma sig kväll, här är det dags att göra sig lite fin, ska ner på stan och ”handla” julklappar, trots att jag är klar, men det hör liksom till att ta en dag och bara gå och strosa, dricka lite champagne och sen avsluta kvällen med en god middag, på restaurangmenyn ikväll står det SMAK. 
Något ni provat när ni varit i huvudstaden?
Också en av Melker Anderssons krogar.
Här jobbar man med olika smaker, det kan vara rabarber, kanel, salvia, choklad, citron, chili m.m man äter små rätter, alla i samma storlek sen får man bestämma hur står meny man vill ha, man kan välja mellan tre, fem eller sjurätters och då inklusive desserter om man vill ha det. Det är verkligen en smakupplevelse
Om ni vill se vilka smaker dom jobbar med just nu kan ni gå in Här
Ha nu en riktigt härlig torsdagkväll för det skall jag ha 😉
KRAM
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “PAKET OCH GLITTER TILL NYÅR

 1. Hm, vi har nästan inga julklappar, för att slippa stress och onödiga köp, vi unnar oss istället saker som vi gör tillsammans. . .
  Lite glitter och glamour hör nyår till, absolut.

  Kram N

 2. Oj, oj, vad härligt att gå på restaurang! Åh, vad avundsjuk jag blev! Jag ska nog försöka göra mig lite fin på nyår även om vi bara firar hemma med vänner. Ha en fin kväll!

 3. åh vad lyxigt det lät med att gå på stan och dricka champagne:) Jag gillar också att lyxa till det lite nu och då och särskilt på nyår. Vi firar med vänner och turas om att vara hos varandra, i är flera familjer och vi har hand om varsin rätt. Lekar och annat skoj hör till.Klart du ska ha nobelklänningen! Kram Nilla

 4. Tack för ditt recept med Nutella! Får se om det blir nåt godis alls…. Du kommer bli superfin i den klänningen på nyår. Jag brukar ha typ samma klänning, det är ju liksom bara en gång per år. Vi har under en 7-8 år firat hemma hos oss med 2 andra familjer och våra barn. Sen har barnen blivit större, och är inte med längre. Sen skiljde sig ena paret, plus att några till i vårt gäng gjort det… ja tiderna ändras. I år ska vi åka till London med två andra par över nyår! Jag tycker om att göra god mat och klä sig lite fint – men inga stora partyn. Det är precis som midsommar, en lite överskattad kväll som man får göra nåt eget bra av. KRAM

 5. Hoppas du hade de mysigt igår, med champagne och restaurang besök….. Visst är det en härlig känsla när man köpt färdigt alla julklappar, men vill gå en runda på stan för att se om man hittar det där lilla extra som man egentligen inte behöver köpa 🙂
  Ha det så bra idag! Kram Anki

 6. Ja vi i vinklubben brukar också köra den leken, Julklappshazard kallar vi den!
  Nyår ska vi vara med vänner hemma hos oss hela dagen. Öppna skumpa redan på dagen (varför vänta till midnatt liksom…) och laga all mat tillsamman. Ser fram emot detta för jag tror det kan bli riktigt mysigt!

  Kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »