0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Mattonella – Italiensk dessert

mattonella

Matonella är en dessert som jag fick smaka nu när jag var nere i Italien och blev helt förälskad, ni kanske har smakat den tidigare, men det har inte jag gjort. Vi åt den på en liten restaurang när vi var på studiebesök i våran tomatfabrik och mannen i restaurangen delade glatt med sig av receptet, så i helgen när F var här gjorde vi en varsin liten Matonella. Gudomligt god och hur enkel som helst att göra. Det enda som behövs är kex (gärna orginalen från Italien som jag var snabb att köpa med mig hem), Nutella och mascarpone.

Lekande lätt och försvinnande gott…

dessert
Oro Classico är kexen som skall vara till egentligen

efterrätt

mattonella

Ett visst svinn får man räkna med 😉

efterrätt

dessert

dessert

efterrätt

efterrätt

Nu gjorde jag bara till två personer men normalt så fyller man en liten form med kex.

Recept

Lägg några kex i botten (går säkert bra med bragokex el liknande)
bred över nutella
vispa upp mascarponen lite grann så den blir fluffig och bre på den över nutellan
Lägg ett till lager med kex
Ställ i kylskåpet en stund så den får stelna till, ta ut den en stund innan ni skall äta.

Mums fillibabba!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

17 thoughts on “Mattonella

 1. Åh, det lät gott och måste provas! Har en annan italiensk efterrätt som min favorit – tiramisu 🙂 Appropå nåt helt annat, har du nån aning om när IOAKU får in dom runda ringarna i lager igen, som den du har på fotot? Har mailat dom och frågat men inte fått något svar vilket jag tycker är lite tråkigt när man är en kund till dom. Blev väldigt förtjust i ringen och halsbandet jag beställde med rabattkoden från dig och nu vill jag även har World amulett och ringen till! 🙂
  Tjingeling

  1. Hej!

   Jag pratade med dom igår och fick reda på att dom skulle komma in i nästa vecka. Men hör av dig igen om det är så att du inte fått dom efter det. Dom är i andra länder och jobbar den här veckan.

   Kram
   Helen

   1. Oki, då ska jag hålla utkik på deras hemsida och beställa när dom kommer hem. Älskar min star ring och amulett halsbandet jag beställde och fick förra veckan 🙂

 2. Åh vad du har en underbar blogg. Kan du inte visa lite hårtips på hur du gör med ditt hår? 🙂 Du är alltid så snygg i håret.

  1. Hej fina!

   Jag har fått frågan tidigare och lovar att jag skall göra det, men tiden har inte funnits, men jag lovar att jag skall ta tag i det. Tack för dina önskningar.

   Ha en fin dag!

   Kram
   Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »