China Town

0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

  China Town och City Gallery

Efter att ha gjort som Singaporianerna, ätit en lunch i food courten så var det dags att ta oss vidare, mot City Gallery och sedan China Town. City Gallery  har till syfte att visa vad som hänt med Singapore dom senaste 40 åren. Singapore har blivit en av dom mest beboliga städerna i Asien. Gallerian öppnades 1999 och har idag haft långt över 1 miljon besökare. Utställningen som är nu med att visa hela Singapore ”citY” är helt magisk och så verklighetsrelaterad

gallery 4

gallery 2

gallery 1

China Town längs Anna Siang Hill

Vägen från The Gallery ner till China Town gick via Anna Slang Hill, en liten gata som sträcker sig ganska långt, man får precis samma känsla när man går här som när man går i Notting Hill i London. Så pittoreskt och mysigt. På helgerna, fredagar och lördagar så stänger dom av gatan på kvällarna och alla restauranger ställer ut sina bord på gatan och har en stor folkfest.
Det roliga med människorna här när dom träffas så frågar dom inte ”hur mår du” utan dom frågar ”har du ätit”, här i Singapore är maten så viktig och man kopplar ihop det med att om man ätit så är man glad och lycklig, därför frågar man alltid om dom ätit, och folk svarar alltid ja, trots att dom inte ätit 😉

singapore 24

singapore 25

singapore 28

singapore 22

singapore 26
Oxwell & Co är en av dom bättre barerna i Singapore

singapore 27

Tempelbesök

När vi kommit ner till China Town var det först ett besök i Templet, där fick man börja med att kliva över ett litet hinder, för när man kliver över det hindret så lämnar man det onda bakom sig (vi får väl se om det hjälper..). Vi travade in allihop tills dom kom och hämtade mig och Hanna, vi var tvungna att låna ett litet skynke och dölja våra ben, vi hade shorts och kjol.. ja, men får som sagt var ta seden dit man kommer 😉

tempel

tempel 2

tempel 3

tempel 4

tempel 5

tempel 6

Glassgubben! utanför stod farbror glass och sålde glassar för fullt, här finns en specialitet att dom skär en bit glass från ett stort block och sedan lägger man glassen i ett vitt formbröd som dränkts i rosa karamellfärg (såg det ut som iallafall).. gott? Nja! Men jag provade 😉

glass 1

glass

China Town är alltid China Town, i vilken världsdel man än befinner sig…

singapore 29

singapore 31

Här nere går livet vidare och vi upplever flera nya saker varje dag…

I dag har vi bara en gemensam middag ikväll så nu skall Hanna och jag ut och shoppa i några timmar innan vi skall ta oss till Marina Bay Sand för en drink på taket och en liten titt i Louis Vuitton butiken, dom har nämligen en Louis Vuitton butik där och det som finns i butiken får bara säljas i den butiken och finns inte att få tag i någon annanstans i världen 😉 så vi får nog en härlig dag idag också…..

Vi ses snart igen!

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “China Town

  1. Singapore är härligt, maten är fantastisk!
    En liten undran bara , du som är så stilsäker och snygg med en fantastisk garderob; varför en så genomskinlig topp och korta shorts?
    I Singapore tar man religion och properhet på stort allvar!
    Ha det fortsatt härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »