0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

julgodis

Julgodis hör julbordet till, likväl som att maten har stor betydelse på julbordet så har godis det för mig, godisråtta som jag är 😉 Så häromkvällen så började jag att baka lite godis, det blev Rocky Roads, för andra gången, och knäck, Rocky Roads går ju så snabbt och knäcken gör jag i mikron. Ni har säkert massor av recept på både Rocky Roads och knäck men jag bjuder på dom ändå….

Rocky Roads

2 nävar mini mashmallows
600 gr mörk choklad
2 påsar dumlekolor
1 dl pinjenötter
3 dl salta jordnötter

Smällt chokladen i vattenbad på mellanvärme så den inte bränns fast.
Dela dumlekolorna, blanda sedan allt i en skål, häll över chokladen och rör om, häll ut på en plåt, se till att dom inte blir så ”platta”, ställ kallt, när dom kallnat delar ni dom i så stora bitar ni önskar. Förvaras i kylskåp.
Förmodligen ”världens” godaste julgodis 😉

julgodis 1

Knäck i mikron

1 dl grädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 msk smör
10 mandlar (hackade)

Rör ihop grädde, sirap och socker i en hög skål som tål värmen i mikron (jag har en hög glasskål) så att knäcken inte kokar över. Ställ in den i mikron i ca 9-10 min, ta ut och gör ett kulprov i ett glas kallt vatten. (jag kokade min ca 12 min)
När knäcken är klar blandar ni ner smöret och mandlarna och sedan häller dom i knäckformar, låt stå kallt.

knäck

Å för att verkligen få den där riktiga julkänslan när man håller på att julpyssla skall det ju vara lite snö ute…. och det var precis vad jag fick 😉

snö

Men nu sitter jag här, helt proppmätt efter ett helt gudomligt julbord på Långbro Värdshus, känns som om att jag inte borde äta något före julafton 😉

Önskar Er en mysig 4:e advent <3

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

6 thoughts on “Julgodis

  1. Mmmmmmummmmsssss så mycket gott!! Dina burkar är så fina med så det är halva upplevelsen;) Mysigt med snö, hoppas det kommer lite mer här med!
    Saknar dig min vän;)

    Kramar
    Adela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »