0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

Invinitum har blivit min favoritsida när det gäller viner! Jag har börjat beställa viner för hemleverans, tycker det är så bekvämt att kunna sitta hemma och läsa om dom bästa vinerna, läsa om vad dom passar som bäst till, lägga en order och sen kommer vinet hem till dörren. Man kan välja och vraka bland deras sortiment sen väljer ni om ni vill ha 6 eller 12 flaskor, du gör helt enkelt din egen vinlåda. Jag är ju barnsligt förtjust i Amarone och det har dom många utav mina favoriter.

Amarone della Valpolicella Classico Corte Castaldi 2009

Mörkt röd i färgen. Något sluten i doften men öppnar upp sig efter en liten stund i glaset. Aromer som framträder är mogna körsbär och plommon, rostade fat, tobak, läder, kakao och kryddor. Vinet är fylligt med påtagliga tanniner och en viss eldighet, frisk syra och fruktgeneröst. Något stram och fortfarande ung.

Njut vinet som det är, till mörk choklad eller vällagrad parmesanost.

Ett vin att njuta nu eller att spara i 5-6 år.

Lufta vinet ca 2 timmar innan servering.

invinitum

Il Moretto Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2008

Tät djupröd färg, mycket stor och uttalad doft av romrussin, dadlar, kakao, kryddor, körsbärspralin, rostade fat och mogna plommon och körsbär. Vinet är mycket fylligt, fruktgeneröst och smakrikt med en frisk syra och många påtagliga tanniner. Aromer som kommer tillbaka i smaken med en viss eldighet och där kakaon övergår till choklad. Fylligt och koncentrerat med en mycket bra längd.

Njut vinet som det är eller till smakrika rätter av nöt eller lamm.

invinitum 1

Jeunes Loups Pinot Noir 2009

Röd ljus färg med drag åt ljusa violetta nyanser. Medelstor doft av röda bär som smultron, lingon och körsbär, pinjeträd, mineralitet och tall, lakrits och viol, charkuterier och choklad. Lite kryddiga toner och en elegant ekfatskaraktär. Vinet är relativt lätt med en frisk syra och mjuk tanninstruktur där de röda bären dominerar tillsammans med ekfat och örter, körsbär, mineral och en viss rökighet. Fruktigt och följsamt med en lång eftersmak.

Perfekt till eleganta fågelrätter, till kycklingsallad med pinjenötter och pesto och till stekt fisk med rostade grönsaker. Eller till klassisk oxcarpaccio.

Lufta på karaff några timmar innan servering.

Dessutom ekologiskt!

invinitum 2

Smart och smidigt, leveransen varierar mellan 3 – 11 dagar, men våga prova, det är så praktiskt! Vill ni läsa mer om hur det går till och vilka drycker ni kan välja mellan så kan ni gå in på Invinitums hemsida.
Lördagens tips från mig <3

Ha en fin kväll!

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Invinitum

  1. Intressant! Jag visste inte att de hade upphävt reglerna i Sverige, att man kan köpa vin från andra ställen än systembolaget. Synd bara att de du skrev om inte har grekiska viner för Grekland har många fina viner. Ha en bra kväll!

  2. Tack för alla tips :). Jag är dock så galet tråkig så jag dricker i stort sett bara otäckt söta och bubbliga vita viner *S*. Men jag ska absolut prova!
    Trevlig söndag, fina du!
    Kram Ulrica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »