0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

björnbärspaj 6

BJÖRNBÄRSPAJ

I dag måste jag få bjuda på recept på en björnbärspaj, förmodligen den godaste 😉

Havrebotten 

175 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn

Sätt ugnen på 175 grader
Smällt smöret, blanda sedan i mjöl, strösocker och havregryn.
Tryck ut degen i pajformen
Förgrädda i mitten av ugnen i 15 minuter (se till att den inte gräddas för hårt)

Bärfyllning

ca 3,5 dl björnbär
(om man vill 2 dl björnbärssylt, jag tog INTE med det)
1 msk balsamvinäger
2,5 msk potatismjöl

Blanda ihop bärfyllning

Knaprig topping

75 g smör
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker

Smällt smöret och blanda i havregryn och strösocker, låt svälla några minuter

När pajskalet har gräddats, häll över bärfyllningen och strö sedan över den knapriga toppingen.
Grädda i ugnen i ca 25 min eller tills den blir gyllenbrun, servera med vaniljsås!

björnbärspaj

björnbärspaj 1

björnbärspaj 2

björnbärspaj 3

björnbärspaj 5

En liten favorit i repris, jag har skrivit om det här receptet tidigare men nu när jag på Nationaldagen hade lite björnbär kvar i frysen och fick för mig att göra en paj så ger jag det er engång till, om det är så att någon missat det tidigare.
Det går naturligtvis bra att byta ut björnbären till andra bär om man hellre vill det, men pajen är väldigt krispig och god 😉

Lycka till!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »