Stans godaste bullar

0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

kladdkakebullar 7Visst är det gott med nybakade bullar? Bara doften gör att det börjar vattnas i munnen. Efter operationen har jag haft svårt att sova och om jag väl sover några timmar så vaknar jag väldigt tidigt på morgnarna. Så en morgon när jag legat vaken alldeles för länge flög ”fan” i mig och jag klev upp vi 6-tiden och började baka bullar. Den här gången blev det inga traditionella bullar utan kardemummabullar med kladdkaka i. Istället för att bre över smör, socker och tex kanel så gjorde jag en kladdkakesmet som jag bredde på bullarna istället. Om det blev gott? Det blev fantastiskt gott!!

Receptet kanske 🙂

Kladdkaka

2 ägg
2,5 dl socker

vispas med elvisp

5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smällt smör
2 dl vetemjöl

Blanda ner dom andra ingredienserna i ägg/sockersmeten med en sked eller slev, man ska aldrig vispa kladdkaka med elvisp då den inte blir så fluffig.

Normalt har jag inte så mycket vetemjöl i smeten men den måste vara lite fastare när man brer över den på bullarna.

Kardemummabullar

30 g jäst
2,5 dl mjölk
9,5 dl vetemjöl (ca)
0,5 tsk salt
1 ägg
1 dl strösocker
110 g rumstempurerat smör

ägg till pensling

Smula jästen i matberedaren, värm mjölken till den blir ljummen och häll över jästen och rör om . Tillsätt resten av ingredienserna förutom smöret, rör om så det blir en jämn och fin smet (inte kladdig), tillsätt det rumstempurerade smöret lite i taget, öka volymen på maskinen och låt degen stå och gå i 10 minuter.
Lägg sen degen på ett mjölat bakbord i 20 min

kladdkakebullar

Kavla sedan ut degen

kladdkakebullar 4

kladdkakebullar 1

Bred sen över kladdkakesmeten lagom tjockt

kladdkakebullar 2

Rulla sen ihop degen, skär den i bitar och lägg i bullformar

kladdkakebullar 3

Låt sen bullarna stå och jäsa under bakduk i 1,5 – 2 timmar

Pensla på ägg och strö över pärlsocker, grädda i 190 ¤ ca 7- 9 min, till dom är gyllenbruna.

kladdkakebullar 5

För att få bullarna att se glansiga ut och behålla saftigheten längre kan ni pensla på en sockerlag, den gör ni genom att koka upp 1,5 dl vatten och 1 dl socker, koka till allt socker löst sig, när sen bullarna är färdiggräddade penslar ni på lagen.

Vad gör ni sen? Jo, sätter er ner och stoppar en god bulle i munnen 🙂

Lycka till!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “Stans godaste bullar

  1. Åh jösses så gott. Nu måste jag baka igen. Livsfarligt med alla dina underbara recept. Hoppas det går framåt med foten och att du känner dig lite piggare. Kraaaam Inger

    1. Jag tänker på dig varje gång jag lägger in recept 🙂
      Det går framåt men är trött… sover så dåligt 🙁
      Kram
      Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »