Farang tar oss på en upptäcktsresa till de sydostasiatiska matkulturerna i Thailand, Vietnamn, Malaysia och Indonesien. Share food, delade rätter och smakupplevelse som går till himmelen och tillbaka på en och samma kväll! Restaurangen ligger i bottenvåningen vid Tulegatan 7 som tidigare tillhört Stockholms Elektricitetsverk, en unik miljö med rustik interiör bidrar till en minnesvärd upplevelse. För första gången provade jag själv restaurangen i fredagskväll och kommer med lätta steg att komma tillbaka. På farang är det mest populära att äta just share food, där ni tillsammans ( två och två) delar på någon av avsmakningsmenyerna som serveras, det finns även Á la carte för den som hellre vill ha det, kvällen till ära delade vi på den ”höstiga” avsmakningsmenyn som bestod av:
GRÖNMUSSLA MED ROSTAD KOKOSDRESSING
thaibasilika, kokosgrädde, algkaviar
CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX
rostade jordnötter, forellrom
SALLAD PÅ FÄRSK BANANBLOMMA MED ANKA
långkokt anklår, lime-tamarinddressing, litchi, thaibasilika
BABY BACK RIBS ´SATAY´
jordnötsrelish, citrongräs, kokosgrädde
STEKT KAMMUSSLA ´TAM THAI´, SERVERAD I SITT SKAL
böngroddar, lime, holy basil
MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu
MUSSAMAN CURRY, KYCKLING
rostade jordnötter, limeblad, thai gurkrelish
THAI JASMINRIS
´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos
´KOH KHO KHAO´
mango-blodapelsinssorbet, grapefrukt,
apelsin, tapiokapärlor, vit choklad
En avsmakningsmeny som sent kommer att glömmas. Förutom maten är miljön en oas och deras drinkar likaså…
Glöm dock inte att boka bord om ni skall få möjlighet att njuta av härligheterna på Farang!
Det ser verkligen fantastiskt gott ut! Ska lägga det på minnet.
Ha en fin start på veckan!
Kram Lena