Chokladfondant på nyårsmenyn! På nyårsafton blev jag som jag skrev tidigare väldigt bortskämd och omhändertagen där jag bjöds på god mat och god dryck. Jag själv stod för
Chokladfondant 3-4 portioner
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
0,5 dl kakao
0,25 dl vetemjöl
Dulce de lechegrädde
2 dl grädde
2 msk dulce de leche
Sätt ugnen på 220 grader
smörj formarna och pudra med lite mjöl
Finhacka chokladen
Smält smöret och smält sedan chokladen i det varma smöret
Rör ägg och socker tills sockret löst upp sig, vispa inte, bara rör om.
Häll i chokladen i äggblandningen under omrörning, sikta sedan ner vetemjöl och kakao och blanda till en jämn smet
Fyll formarna med chokladsmeten
Grädda dom i mitten av ugnen ca 8-12 min, beroende på hur effektiv ugnen är.
Vispa grädden och rör ner dulce de lechen
Fondanten smakar bäst om den äts på engång när den är nybakad, men vill ni förbereda den så bör dom kylas ner snabbt så dom inte står och eftergräddas.
Serveras med Dulce de leche grädden och färska bär
Godare än godast blev det!
Receptet hittade jag hos duktiga ”Fredriks fika”
Alldeles så här härligt rinnig som en fondant skall vara när man sätter skeden i den 🙂
Ett recept som MÅSTE testas! Dessutom väldigt lätt att göra.
Lycka till!
MUMS! Det ska jag verkligen testa någon gång :).
Kram
Tack för tipset. Dom ska jag göra på trettondagsafton till mina gäster. Kram Inger
Du kommer älska dom 🙂
Kram
Helen