0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Chokladfondant på nyårsmenyn! På nyårsafton blev jag som jag skrev tidigare väldigt bortskämd och omhändertagen där jag bjöds på god mat och god dryck. Jag själv stod för

happy new year 8

Chokladfondant 3-4 portioner

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
0,5 dl kakao
0,25 dl vetemjöl

Dulce de lechegrädde

2 dl grädde
2 msk dulce de leche

Sätt ugnen på 220 grader
smörj formarna och pudra med lite mjöl
Finhacka chokladen
Smält smöret och smält sedan chokladen i det varma smöret
Rör ägg och socker tills sockret löst upp sig, vispa inte, bara rör om.
Häll i chokladen i äggblandningen under omrörning, sikta sedan ner vetemjöl och kakao och blanda till en jämn smet
Fyll formarna med chokladsmeten
Grädda dom i mitten av ugnen ca 8-12 min, beroende på hur effektiv ugnen är.

Vispa grädden och rör ner dulce de lechen

Fondanten smakar bäst om den äts på engång när den är nybakad, men vill ni förbereda den så bör dom kylas ner snabbt så dom inte står och eftergräddas.

Serveras med Dulce de leche grädden och färska bär

Godare än godast blev det!

Receptet hittade jag hos duktiga ”Fredriks fika”

happy new year 6

Alldeles så här härligt rinnig som en fondant skall vara när man sätter skeden i den 🙂

Ett recept som MÅSTE testas! Dessutom väldigt lätt att göra.

Lycka till!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Chokladfondant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »