En ”hittepå” efterrätt

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

efterrätt

Efterrätt är nästan ett måste hemma hos mig om jag äter en bättre middag, eller egentligen behöver det inte vara en bättre middag heller, jag är väldigt svag för sötsaker och efterrätter, äter hellre efterrätt än förrätt, ja sån är jag! För några veckor sedan gjorde jag en snabb Banoffepaj i glasskålar och nu i helgen tänkte jag att jag skulle ”utveckla” den lite grann och tillsätta något mer och kom då på att maränger måste vara gott till de andra ingredienserna, men istället för att smula ner maränger i glasen gjorde jag en hel tårta istället.
Så himla enkelt att göra, det här behövs:

1 förp med marängbottnar
grädde
daim
karameliserad mjölk
smör
digestivekex
jordgubbar

smält smöret, smula/hacka sönder digestivekexen, blanda kexen med smöret när det har smält.

Lägg upp en av marängbottnarna på ett fat och bred på lite grädde, strö över digestivekexblandningen, lägg på skivade bananer och klicka ut karameliserad mjölk, ovanpå det strör ni över den hackade daimen. Sedan lägger ni på den andra marängbotten och upprepar hela proceduren igen. På toppen lägger ni sedan färska jordgubbar.

Ät och njut, det gjorde vi 🙂

efterrätt 1

efterrätt 3

efterrätt 2

En liten ”hittepå” efterrätt så här på måndagskvällen 🙂

Kram på Er!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “En ”hittepå” efterrätt

    1. Underläggen är från Italien Blue Spode, köpt på R.O.O.M, servetterna kommer jag tyvärr inte ihåg 🙁

      Kram
      Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »