Gratinerad chevrésallad bland det godast du kan äta till en nygrillad köttbit. Bland det bästa jag vet är att grilla sen om jag grillar kött, fågel eller fisk spelar ingen roll, det är själva känslan av grillat jag tycker så mycket om. Däremot tycker jag att det kan vara svårt med tillbehören då jag gärna inte tillsätter potatisgratäng eller pommes frites. Håller mig gärna till bara någon god sallad men där är det lätt att det blir ganska lika varje gång. Har under en period gjort mycket grillade rotfrukter men nu senast blev det en gratinerad Chèvresallad, så himla gott! Blir dessutom lite matigare när den är varm.
Så här gjorde jag:
Ta en ugnsfastform
Dela päron i smala skivor/bitar och fyll botten på formen med päronen.
Smula över lite chevréost och valnötter.
Dela sedan rödbetor i mindre bitar och lägg över, lägg ytterligare ett lager med chevréost och valnötter, avsluta med att ringla över honung.
Gratinera på 200 grader i ca 10 min.
Något att göra till kvällen 🙂
Kram
Det låter jättegott det måste jag prova 🙂
Riktigt god 🙂
Kram
Helen
*chèvre 🙂
Stavs olika på olika ställen om man googlar…
Get heter chèvre på franska :))
Sååå gott!. Har ätit några varianter på det där och jag gillar det verkligen. Jag gissar att du har färska rödbetor. Men förkokar du dem inte? Kanske inte behövs.
Ha en fin lördagskväll!
Kram Lena
Jag har färska förkokta rödbetor som jag köper klara, finns i grönsaksdiskarna, så praktiskt 🙂
Kram
Helen
Kokar du rödbetorna innan du kör in dom i ugnen?
Hej!
Jag köper förkokta färdiga i butiken, finns i grönsaksdisken, så smidigt 🙂
Kram
Helen