Att baka en kaka och inte bli nöjd

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

jordgubbspizza 3

Har ni aldrig bakat en kaka och sen inte blivit nöjd med resultatet? Det har jag gjort många gånger, den här gången blev jag dessvärre lite extra besviken för jag ville verkligen att det skulle bli bra, jag hade hittat ett recept på en jordgubbspizza hos bästa ”Fredriks fika” som jag ändrade lite grann på, men jag saknade något eller var helt enkelt inte nöjd med resultatet. Men jag kommer att baka den igen, skam den som ger sig, men då kommer jag att göra på ett annat sätt. Ni får självklart receptet för mina gäster tyckte att den var jättegod, bara jag som är lite kräsen 🙂

Jordbubbspizza

400 g mandelmassa
2 ägg
lite mald kardemumma
lite vaniljsocker

Riv ner mandelmassan i en bunke, tillsätt äggen, kardemumma och vaniljsocker och rör ihop till en jämn smet.

Fördela sen, med en sprits, degen på ett bakplåtspapper som en pizza

jordgubbspizza

Dela jordgubbarna och fördela dom fint över ”pizzan”

jordgubbspizza 1

Kakan ska gräddas på 200¤ i ca 15 minuter.

Här kommer jag att göra annorlunda nästa gång, jag tycket nämligen att botten blev för ”blöt”, just för att jordgubbarna vattnades för mycket i värmen. Nästa gång kommer jag att grädda själva pizzan i ca 10 min och sen ta ut den för att lägga på jordgubbarna och fortsätta grädda den i 5 min, just för att jordgubbarna inte ska hinna vattnas ur så mycket, jag vet inte om det hjälper men jag ska iallafall prova.

Låt kakan svalna något när ni tagit ut den innan ni flyttar över den på ett fat, vill ni kan ni ringla över lite choklad innan servering, jag ringlade över nutella. Gott att servera till, som jag inte gjorde den här gången men som jag kommer att göra nästa gång, är vaniljglass eller vaniljsås.
Man lär så länge man lever 🙂

jordgubbspizza 2

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »