Godmorgon!
Hoppas att ni har det bra där ute och att ni någonstans i landet har fint väder, det kan jag inte skryta med att vi har här i huvudstaden…. Har en enorm längtan efter sol och värme och semester just nu. Men trots att solen lyser med sin frånvaro så behövs det mat på bordet. Idag tänkte jag tipsa om en enkel och god rätt som passar både till lunch och middag, nämligen grillad kyckling med haloumi, tomatsalsa och ris med sesamblandning från Risenta. Risenta har kommit med en ny rismix som man kokar i stekpannan i 10 minuter och som har en liten stark kryddig smak, fantastiskt god. Och sen är det då Haloumi, hur gått är inte det att grilla? Till det gjorde jag även en guacamole på bara avocado, lime och chilliflakes.
Här får ni receptet på tomatsalsan också:
1 ask gula körsbärstomater
1 ask röda körsbärstomater
(eller någon annan fin färgblandning av tomater)
1 jalapeno
1 rödlök (det tog inte jag eftersom jag inte äter lök)
1 salladslök
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
havssalt och svartpeppar
Gör iordning blandningen och häll i en påse, lägg sen salladsingredienserna i påsen och ”ruska om” lite grann och häll sen upp det på ett fat eller i en skål.
Önskar er en riktigt fin dag!
Kram