Veckans middagstips – Sashimisallad
Nu har jag lagat något gott som jag måste få dela med mig av.
Men det är ju under förutsättning att ni tycker om lax, salmalax, sashimi… annars kan ni sluta läsa på engång 🙂
För det här receptet är en Sashimisallad med srirachamajo.
Och jag som tycker om lax och salmalax var den här middagen helt magisk.
Sashimisallad
4 pers
650 g lax (salmalax) rå – som skärs i breda skivor ca 4-5 mm
2 msk soja
Juice av 1 lime
2 tsk sesamolja
1 msk olivolja
1 msk mald ingefära
½ röd chilifrukt, delad i tunna skivor
1 msk rostade sesamfrön
Blanda alla dessa ingredienser och lägg sen ner laxen så den får ligga och dra i marinaden. 10 – 20 minuter.
Sallad
1 gurka skuren i mindre stavar
1 – 2 morötter skuren i mindre stavar
2 salladslökar skivade
Blanda alla grönsaker i en skål.
Blanda:
4 msk finhackad koriander
2 msk risvinäger
2 msk soja
Och häll den blandningen över salladen och rör om.
1 Avokado till serveringen – skär den i skivor
Gör er egen Srirachamajo eller köp färdig.
Gör ni er egen så gör ni så här:
½ msk srirachasås
1 dl majonär
1 pressad vitlöksklyfta
Lägg salladen, avokadon och laxen på en tallrik och sprid över srirachamajon.
Garnera med limeskivor, den andra delen av den hackade chilin och lite koriander.
Ät och njut av en god måltid 🙂
Kram
Åh så gott det lät! Det ska jag testa snarast. Hoppas allt är bra med dig?
Gör de! Så himla gott 🙂
Det är bara bra tack!
Kram
Helen