Veckans nyttiga mattips bjuder på kyckling med ananas och sweet chili. Jag provar olika recept från Vintväktarna varje dag, har så gjort i 3 veckor och har även gått ner 3 kg. Och det finns ingen dag jag lagat mat som jag tänkt att det här ska jag inte laga något mer, tvärtom! Allt har varit så gott och istället tänkt att det här måste jag göra fler gånger.
Idag tänkte jag som sagt var bjuda på ett kycklingrecept som jag tillagade förra veckan.
Kyckling med ananas, sweet chili och Couscous – 7 Smartpoints
2 portioner
300 g kycklingfilé
4 ringar färsk ananas
2 msk sweet chili
1 dl okokt couscous
1 dl kidneybönor
½ röd lök
2 paprikor
Dela kycklingen i mitten så den blir i två delar (skär inte helt igenom).
Skär ananasen i bitar och blanda med sweet chili såsen och lägg den mellan kycklingen.
Sätt ugnen på 250 grader och sätt in kycklingen i ca 20 min.
Spar lite av ananas/sweet chili blandningen till salladen.
Skölj av bönorna. Dela löken och paprikan i mindre bitar.
Koka upp vatten och tillred couscousen.
Blanda sen när löken och paprikan i couscousen.
Servera en sallad till och blanda den med lite av ananas/sweet chili dressingen.
Ät och njut!
Måste provas!
Gott det ser ut. Vad kan man byta ut paprikan mot? Vilken grönsak som helst?
Tack för receptet, måsta prova:)
Kram Maria
Ha en fortsatt skön semester
Det kan du ta vilken grönsak som helst 🙂
Kram
Helen