Lax med hasselnötter och mer därtill, låter inte det som ett bra middagstips!?
Tittar in en snabbis så här på onsdagskvällen, har en hel del jobb att göra så jag har inte tid att underhålla er allt för mycket, men däremot tänkte jag bjuda på ett fantastiskt gott recept på lax. Gjorde den själv förra veckan och bara njut av varje tugga. Det är lax i ugnen med ett täcke av hasselnötter och till det en äppelsås och potatis. Så receptet kommer här..
Nötpanerad lax med äppelsås
För ca 3 pers
500 g laxfilé (gärna färsk)
1 knippe persilja
50 g hasselnötter (hackade)
500 g färskpotatis eller småpotatis
300 g morötter (delade i slantar)
1 msk riven pepparot
1½ msk smör
2 dl fraiche
1 rött äpple
Lägg laxen på ett ugnsfat.
Blanda samman persilja, nötter med margarin och bred det på laxen.
Tillaga i ugn 175° ca 15 min. Koka potatis i lättsaltat vatten. Stek på morötterna så dom får lite färg men behåller krispigheten. Blanda potatis, morötter och riven pepparrot.
Tärna äpplet fint och blanda med fraiche, smaka av med salt och peppar.
Servera till lax och potatis och en grönsallad
Veckans middagstips 🙂
Det låter mumsigt. Ska absolut provas i veckan. Satt just och klagade på att det är svårt att hitta på nåt nytt att äta
Tack. Kraaaam Inger
Va bra att du fick lite tips av mig då 🙂
Kram
Helen