Vad sägs om en saftig saffranskaka till kaffet?
Har ni tröttnat på saffran nu i jul?
Om inte, så tycker jag ni ska baka den här otroligt goda och saftiga saffranskaka.
Jag bakade den här kakan dagen innan jul, den tog slut och på julafton fick jag baka en till, det är nog det bästa betyg man kan få på en hembakad kaka 🙂
Ni kanske också skulle vilja prova….
Saftig saffranskaka
3 ägg
2 dl socker
Vispa äggen och sockret riktigt fluffigt
3 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 påse saffran (0,5 g)
Blanda dessa ingredienser i en skål
Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten.
Tillsätt 1,5 dl vatten och rör om
Tag en sockerkaksform med avtagbara kanter.
Lägg i bakplåtspapper
Häll i smeten i formen.
Grädda kakan i 175 grader i 20-25 minuter. Kolla så att kakan är torr rakt igenom.
Låt kakan svalna.
Glasyr
100 g smör
1,5 msk vaniljsocker
1 äggula
1,5 dl florsocker
1 påse saffran (0,5 g)
smält smöret i en kastrull, tillsätt vaniljsocker, florsocker och saffran. Rör om ordentligt.
Tillsätt äggulan.
Rör om tills det blir en fast smet.
Häll den över kakan och strö över riven kokos
Det här är en kaka som alla kommer att älska om man tycker om saffran!
Ni måste bara testa 🙂
Kram