Fisksoppa med saffran!
Ni hör ju bara på ordet! Fisksoppa med saffran.
Hur gott låter inte det?
Och det inte bara låter gott, det är fantastiskt gott!
Jag har gett er receptet på den här soppan tidigare, men det kan aldrig bli för mycket.
Den är väldigt lätt att tillaga och gudomligt god att äta.
I helgen tillagade jag den goda fisksoppan, men innan middagen så gjorde jag en förrätt med Bouchéer fyllda med skagenröra. Det blev en väldigt bra kombination sen med fisksoppan.
Till det serverade jag ett otroligt gott vin som jag brukar ha till fisk och skaldjur, en Riesling, Von Winning.
Jag är ingen fan av vitt vin, men det här vinet väl kylt är mmmmmm!!
Så vill ni ha en god middag så kanske ni ska tillaga denna fantastiska fisksoppa med saffran!
Fisksoppa med saffran (4 pers)
400 gram torsk eller sejfiléer
300 gram laxfilé
150 gram kräftstjärtar
Skalade räkor till dekoration
1 st purjolök
1 st pressad vitlöksklyfta
2 dl vatten
2,5 dl vitt matlagningsvin, (Brukar ta 1 dl matlagningsvin och 1,5 dl vitt vin)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk chiliflakes
ca 3 msk hummerfond (smaka av)
Matyoughurt till servering
Skär fisken i ca 3 cm kuber
Strimla purjolöken och lägg den i en stekpanna med olja, pressa ner vitlöken och fräs. Tillsätt salt, kryddor, chilikrydda, vatten, hummerfond, matlagningsvin, grädde och låt sjuda ca 10 minuter.
Lägg i fisken och koka upp och sjud tills fisken är klar.
Häll ner kräftstjärtarna det sista ni gör, låt dom inte koka med för då blir dom sega.
Garnera med en klick matyoghurt och räkor vid servering.
Gärna en bit gott bröd till också 🙂 Den här gången smörstekte jag surdegsformfranska och hade till.
Hoppas det smakar om ni provar!
Kram