(Det här är ett samarbete med Smakbox och innehåller annonslänkar)

Ny ekologisk produkt på marknaden!
Camelina olja och Camelina frön är två nya produkter som är ekologiska på den svenska marknaden.
Produkterna kommer från Nyköping , från ett famijeföretag, by Ranch, och dom är ensamma i Sverige om att odla och förädla oljedådra i stor skala.

Camelina oljan är helt ekologisk och kallpressad från växten oljedådra. En functional food för er som vill äta hälsosamt.
Antingen använder ni den i maten eller så dricker ni för dagsbehovet av omega 3.

Camelina frön är frön som torrostas, en del av fröskörden används till frön istället för olja. Det är små terrakottabruna chiafröliknande frön som får en härlig knaprig och god smak.
Smakar lite nötigt och passar perfekt till sushi och fisk eller som smaksättare i bröd och på gröten. Dom är också goda att strö över salladen.

Som ni vet så får jag Smakbox varannan månad och den boxen gör ju att man får prova mycket nytt och gott som kommit ut på marknaden. Och tack vare den boxen fick jag möjlighet att prova dom här två fantastiska produkterna.

Camelina oljan använde jag när jag ungsrostade rotfrukter. Jag penslade på rotfrukterna, strödde på lite havssalt och sen in i ugnen. Det blev super gott.

Camelina fröna strödde jag över en sallad gjord på ruccola, vattenmelon, fetaost och mynta. Det lyfte verkligen smaken på salladen.

Vill ni passa på att prova Smakbox (eller ge bort i present) så får nu just nu en extra box på köpet. Erbjudanden gäller så långt lagret räcker eller t.o.m 9/7 om ni påbörjar en ny prenumeration.

Hoppas ni haft en fin tisdag 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *