Vill ni ha ett nytt recept på torsk i ugn?
Det kanske inte riktigt är torsk tider för många av er nu när grillarna har kommit fram i många av hemmen.
Men för er som fortfarande vill variera kosten och äta lite fisk så måste jag få slå ett slag för den här torsken i ugn som jag gjorde för en tid sen.
Den blev så himla god!
Torsk i ugn
Torskgratäng med pepparrotsost– 2 portioner
2 frysta torskryggsfiléer ca 250-300 g
1 morot
¼ squash
1 dl grädde
½ ask pepparrotsost Cantandou, 70 g
½ hönsbuljongtärning
1 dl strimlad purjolök
2 dl frysta gröna ärtor
Salt och vitpeppar
Grönsallad
Sätt ugnen på 175 grader.
Låt fisken tina något.
Skär
morot och squash i mindre bitar.
Hetta upp en kastrull med grädde och pepparrotsost.
Smula ner
buljongtärningen och lägg ner grönsakerna.
Låt allt koka ihop någon minut och smaka av med salt och
peppar.
Lägg fisken i en liten ugnsform och häll över
såsen.
Ställ in i ugnen i 15 minuter.
Servera med lite grönsallad.
Ljuvligt gott 🙂
Kram