10 tips för ett lyckligare och hälsosammare liv!

1 Ät ”primärt”
Med lite sunt förnuft så förstår man att den bästa dieten är en diet som är baserad på livsmedel som vi har ätit längst när det gäller vår tid på denna planet. Det här är de livsmedel som vi har utvecklats för att äta och är bäst anpassade till. Studier visar att en ”primär” diet bestående av frukt, grönsaker, nötter och frön, samt kött, fisk och ägg, är bäst för viktkontroll och en förbättring av riskmarkörer för sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar och diabetes. Denna ”go primal” livsmedelsfilosofi gör det möjligt för dig att skära ner på all hype kring marknadsföring kring kostinformation och ge dig möjlighet att göra hälsosamma matval snabbt och säkert.

2. Drick mycket vatten.
Vatten utgör två tredjedelar av kroppen och utför en mängd funktioner, inklusive att det fungerar som lösningsmedel, bärare av näringsämnen, temperaturregulator och något som avgiftar kroppen för oss. Att upprätthålla en bra vätskenivå kan ha ett djupt inflytande på vår vitalitet och våra energinivåer, inklusive mental vakenhet. Sträva efter att dricka tillräckligt med vatten för att ditt urin ska ha en ljusgul färg under hela dagen.

3 Ät med medvetet.
I vår snabba värld kan det finnas en tendens att äta medan vi distraheras och skyffla i mer mat än vi behöver och samtidigt missa kulinariskt nöje. Många av oss kan dra nytta av att äta medvetet. Du kan också överväga att prova alternativa ingredienser i din mat som cbd-olja eller kapslar i din mat eller dryck för att få ytterligare fördelar för din hälsa.

4 Få gott om solljus på sommaren …
Solljus och D-vitamin som detta kan ge i huden är förknippade med ett brett spektrum av fördelar för kroppen, inklusive minskad risk för flera former av cancer, hjärtsjukdomar, multipel skleros och benskörhet, samt förbättrad immunfunktion. Som tumregel framställs D-vitamin när vår skugga är kortare än vår kroppslängd, dvs. när solen står högt på himlen. Du kan undvika att bränna dig, men få så mycket exponering för solljus som möjligt för optimal hälsa.

5 … och på vintern.
Låga nivåer av solljus på vintern kan göra att vårt humör blir mörkare. Även när det är kallt ute, lönar det sig att få lite extern exponering på vintern, till exempel under lunchtid. Ett annat alternativ är att investera i en solljussimulerande enhet och använda den dagligen från oktober till mars.

6 Få tillräckligt med sömn.
Sömn har förmågan att optimera mental och fysisk energi, och optimala nivåer av sömn (cirka åtta timmar per natt) är kopplat till minskad risk för kronisk sjukdom och förbättrad livslängd. En enkel strategi som kan hjälpa dig att sova optimalt är att gå och lägga dig tidigare. Att komma i sängen kl 22.00 eller 22.30 är en potentiellt användbar investering i dig själv när det gäller din korta och långsiktiga hälsa och välbefinnande.

7 Gå regelbundet.
Aerob träning, det inkluderar något så okomplicerat och med så lite påverkan på kroppen som att gå, det är förknippat med en mängd fördelar för kroppen och hjärnan, inklusive en minskad risk för kroniska sjukdomar, ångestdämpande och humörförbättrande effekter. Sikta på att ta en snabb promenad på totalt cirka 30 minuters varje dag.

8 Delta i träning med motstånd.
Träning med motstånd hjälper till att upprätthålla muskelmassa och stärker kroppen. Detta är särskilt relevant när vi åldras, eftersom det minskar risken för funktionshinder och att man trillar. Det finns många övningar som är mycket användbara och som kan göras hemma, såsom press-ups, sit-ups och knäböj. Investera i ett Dyna-Band eller hantlar för att utöka din hemrutin till andra övningar också.

9 Öva slumpmässiga godhetshandlingar.
Slumpmässiga godhetshandlingar är bra för både givare och mottagare. Det kan vara ett snabbt samtal eller ett sms till någon du bryr dig om eller har tappat kontakten med, eller visa en annan bilist någon omtanke, eller ge upp din plats i ett tåg eller buss, eller köpa någon lunch eller ge en spontan blombukett.

10 Öva konsten att uppskatta.
Det moderna livet tenderar att vara ambitiöst och vi kan lätt hitta oss själva på jakt efter en ständigt växande lista över mål, varav många kan vara väsentliga. En del av oss kan till och med ägna mer tid åt att fokusera på det vi inte har, istället för på vad vi har. Vårt humör kan lyftas genom att vara tacksam för våra vänner och familj, eller för att få se ett vackert landskap eller en solnedgång 🙂

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *